Bogdan Hossu, cercetat pentru coruptie

Presedintele Confederatiei “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a anuntat, miercuri, ca este cercetat de procurorii DNA, pentru fapte de coruptie in legatura cu atribuirea unor lucrari de reparatii la doua hoteluri apartinand societatii Alfa Hotels SRL. El a prezentat, intr-o conferinta de presa, un proces-verbal al Directiei Nationale Anticoruptie, din 31 ianuarie 2011, potrivit caruia procurorul Claudia Rosu s-a autosesizat in ceea ce-l priveste pe Bogdan Hossu, in acelasi dosar care il viza si pe fostul presedinte al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, Marius Petcu. Faptele imputate lui Hossu, aparent fara legatura cu cele ale lui Petcu, erau legate de atribuirea preferentiala a unor contracte de reparatii capitale la doua hoteluri apartinand SC Alfa Hotels SRL. Reamintim ca Petcu a fost condamnat deja, pe 8 decembrie 2011, de Tribunalul Bucuresti, la 7 ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de coruptie, insa a facut apel.

“In fapt, reparatiile celor doua hoteluri au fost realizate de o firma dinFocsanial carei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar lucrarea a fost atribuita in subantrepriza unei firme al carei patron este ginerele acestuia”, se precizeaza in documentul prezentat de Hossu.

Liderul sindical s-a aparat in conferinta de presa, spunand ca reparatiile pentru cele doua hoteluri – Hotelul Carpati din Predal si Hotelul Parang din Olanesti – nici macar nu au fost atribuite, pentru unul dintre ele licitatia nefiind incheiata inca. “Nepotii mei au 7 si 9 ani, e cam greu sa aiba firme”, a spus Hossu.

El sustine ca, pana in prezent, nu a fost chemat niciodata la DNA, dar, nemultumit ca nu a fost lasat sa raspunda acuzatiilor, s-a adresat Inspectiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, reclamand conduita procurorilor Claudia Rosu si Lucian Papici, autorii documentelor care il vizeaza.

Hossu a precizat ca toate documentele legate de acest dosar le-a primit “nu de la DNA, cum ar fi fost normal”, ci de la terte persoane “din terte parti”, ele fiind fie folosite in instanta, fie vehiculate in presa, fie “fac obiectul unor speculatii”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.