Boldea îşi cere din puşcărie indemnizaţia de deputat

Mihail Boldea, aflat în puşcărie pentru infracţiuni imobiliare, cere în scris conducerii Camerei Deputaţilor să-i acorde indemnizaţia de deputat pentru perioada martie-septembrie, pe motiv că până la 25 septembrie, când şi-a depus demisia, el a deţinut funcţia de deputat, chiar dacă s-a aflat în arest.

Solicitarea a fost înaintată Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care va decide asupra cererii lui Boldea abia după ce instanţa va pronunţa sentinţa finală în dosarul Boldea. Până atunci, indemnizaţia acestuia va fi păstrată într-un cont al Camerei.

Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie, de procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de el – liderului grupării – sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie. Mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie a putut fi pus în execuţie abia 5 zile mai târziu, întrucât acesta a fugit în Kenya, de unde a fost adus de autorităţile române.

Indemnizaţia lunară a unui deputat este de 4.000 de lei, la care se adaugă taxa forfetară şi alte chetuieli, care urcă veniturile la circa 10.000 de lei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.