UPDATE! Căncescu a fost ELIBERAT sub control judiciar

După o noapte petrecută în arestul IPJ Braşov, baronul PNL de Braşov, Aristotel Căncescu, şi administratorul public al judeţulkui Braşov, Radu Ispas, au fost eliberaţi în această seară la ora 21.40, sub control judiciar, prin decizia instanţei supreme. Ei nu vor putea lua legătura cu niciunul dintre ceilalţi inculpaţi. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată de procurorii DNA.

La ieşirea din sala de judecată, Căncescu nu a făcut nicio declaraţie şi s-a grăbit să plece spre Braşov.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Căncescu de „activitate infracţională vastă, desfășurată în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014 (…) în special cu activitatea de achiziţii publice”, printre care şi 5 fapte de luare de mită. Prejudiciile depășesc 19 milioane de euro, susțin procurorii anticorupție.

În activitatea infracțională este implicat și deputatul PC Diniță, acuzat de comiterea, pe vremea când nu era parlamentar, mai multor infracţiuni de abuz în serviciu în forma complicității, precum și pentru dare de mită.

În dosar este cercetat şi vicepreședintele CJ Braşov, Mihai Lucian Pascu, acuzat de abuz în serviciu și de instigare la tentativă la abuz în serviciu. De asemenea, sunt cercetați Costea Viorel şi Bîgiu Gabriel, pentru abuz în serviciu.

UPDATE 22.00: Iată faptele, aşa cum sunt prezentate de DNA, îmtr-un comunicat remis cu puţin timp în urmă:

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 06.10.2014, a inculpaților:

CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN, președinte al Consiliului Județean Brașov, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de: 
– luare de mită, 
– trafic de influență, 
– 5 infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, 
– instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

ISPAS RADU PETRU, administrator public al județului Brașov, în sarcina căruia s-au reţinut în concurs: 
– 3 infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, 
– instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

BÂGIU GABRIEL, administrator al SC RAMB SISTEM SRL Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut în concurs:

– două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

Obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, fiind legate de activitatea inculpaţilor Căncescu Adrian Aristotel, preşedintele al CJ Brașov şi Ispas Radu Petru, administrator public CJ Brașov, care şi-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Pascu Ioan și Bîgiu Gabriel. Aceste două firme dețineau cvasi-totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial, prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției inculpatului Căncescu Andrei Aristotel.

Concret, în perioada 2006-2007, în urma desfăşurării procedurilor de achiziţie publică – licitaţie deschisă, CJ Brașov, reprezentat de inculpatul Aristotel Căncescu, a încheiat două contracte cu societatea comercială Gotic SA Brașov, declarată câştigătoare a licitaţiilor, reprezentată de inculpatul Diniță Ion, în calitate de director general.

Aceste contracte aveau ca obiect întreținerea, reparația și salubrizarea drumurilor județene (contractul de achiziţii publice nr. 69/20.09.2007) și execuția, finalizarea și întreținerea drumului Rupea – Racoș (contractul de achiziţii publice nr. 8798/10.11.2006).

Contractul de concesiune nr. 69/20.09.2007 – privind lucrările de întreţinere, reparaţii şi salubrizare a drumurilor judeţene din Braşov (întreţinere şi salubrizare în sezonul rece – deszăpeziri precum şi întreţinerea şi reparaţii pe timp de vară) a fost încheiat pe o perioadă de 6 ani, având o valoare totală de 9.724.823.3 lei cu TVA (8.180.523,78 lei plus TVA).

Deși în cuprinsul documentului nu erau prevăzute modalități concrete de modificare a prețului contractului de achiziţie publică, acesta a fost modificat de cinci ori, în perioada 2008-2012.

Urmare a acestor majorări nelegale, valoarea totală a contractului s-a mărit de 10 ori, respectiv a ajuns la suma de 101.750.482,28 lei cu TVA, față de valoarea inițială de 9.724.823,30 lei cu TVA.

Actele adiționale au fost semnate de inculpaţii Căncescu Aristotel Adrian, Cirică Emil și suspecții Aurelia Popescu, Băncilă Dănuţ, Mariana Tihărău, din partea Consiliului Județean Brașov, iar din partea firmei Gotic SA de către inculpatul Diniță Ion.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul celui de-al doilea contract, în valoare de 14.064.497,52 lei cu TVA, prețul acestuia fiind modificat prin trei acte adiționale, în perioada 2008-2010, semnate de inculpații Căncescu Aristotel Adrian și Ispas Radu, precum și de suspecții, Aurelia Popescu, Mariana Tihărău, Claudia Crăciun, Emilia Iordan, Nicolaie Sacuiu, iar din partea firmei Gotic SA de către inculpatul Diniță Ion.

Deşi lucrările au început efectiv abia în martie 2007, cu altă tehnologie decât cea prevăzută în documentaţia achiziţiei publice, au fost întocmite situaţii de lucrări de către constructorul SC GOTIC SA, care au fost apoi facturate de constructor și achitate de Consiliul Judeţean Braşov la nivelul sumei de 1.012.612,16 lei cu organizare de șantier şi TVA.

Facturile au fost plătite prin ordine de plată semnate de inculpatul Căncescu Aristotel, iar din înscrisurile depuse la dosar de Consiliul Judeţean a rezultat că la decontarea acestor sume de bani au stat situaţii de lucrări semnate de suspectul Boţoman Ioan, în calitate de diriginte de șantier şi rapoarte de activitate lunară întocmite de aceeași persoană şi apoi vizate de directorul D.A.D.P., suspectul Costea Viorel. Aceste rapoarte atestau date neconforme realităţii în ceea ce priveşte felul şi cantitatea lucrărilor/materialelor presupus folosite.

În vara anului 2007, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pentru a-l favoriza pe inculpatul Diniţă Ion, a iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu pentru alocarea sumei de 2.900.000 lei, pentru lucrări în realitate neefectuate, prezentând date nereale consilierilor pe care i-a convins astfel să adopte hotărârea respectivă.

Ulterior, pentru a da o aparenţă de legalitate deciziei luate, inculpatul a convocat comisia de negociere, compusă din inculpatul Cirică Emil suspecții Pascu Mihai Lucian, Mone Mariana, Costea Viorel și Gherghe Mircia, care au decis conform voinţei sale. Inculpatul Căncescu Aristotel Adrian a semnat procesul-verbal întocmit de comisie, iar apoi a dispus decontarea respectivelor sume, cu consecinţa prejudicierii UAT Judeţul Brașov.

Imediat după atribuirea către SC GOTIC SA a contractului de achiziţii publice nr. 8798/10.11.2006, au fost virate, cu titlu de servicii publicitate şi reclamă, în perioada 15 noiembrie 2006 – 29 iunie 2007, importante sume de bani ce au totalizat 384.750 lei, către SC CANARIS SRL, societate deţinută de Căncescu Aristotel Adrian.

Prejudiciul total cauzat bugetului CJ Brașov prin achitarea în mod nelegal a unor sume aferente lucrărilor executate de SC GOTIC SA ca urmare a derulării contractelor nr. 8789/10.11.2006 și nr. 69/20.09.2007, este de 32.983.878,71 lei cu TVA, echivalentul a 7.672.228,32 euro.

În perioada 2007 – 20082007 între CJ Braşov şi SC Ramb Sistem SRL, administrată de inculpatul Bâgiu Gabriel au fost încheiate contractele cu nr. 638/29.01.2007 pentru realizarea investiţiei „Reabilitare, amenajare refuncţionalizare Complex de agrement Tâmpa”, în valoare de 8.082.044,56 lei și 56/4266 în valoare de 1.739.762,10 lei privind realizarea investiţiei „Amenajare suprafeţe de joc – terenuri sportive la Liceul Andrei Şaguna”.

Contractul cu nr. 638/29.01.2007, a fost semnat, din partea județului Brașov, de inculpatul Căncescu Aristotel și de suspecta Popescu Aurelia,în calitate de director economic, inculpatul Emil Cirică, în calitate de director executiv DIUAT și suspecta Mariana Tiharău, suspectă. Deși la punctul 20 din contract referitoare la „ajustarea preţului contractului” s-a menţionat în mod expres că „nu se acceptă actualizarea valorii contractului”, acest document a fost suplimentat prin actul adiţional nr. 2/12.06.2008 cu încă 5.577.621,90 lei.

Consiliul Judeţean Braşov, prin inculpații Căncescu Aristotel Adrian și Ispas Radu, împreună cu inculpatul Cirică Emil și suspectul Popa Mircea în calitate de diriginte de șantier, au validat şi au efectuat, în executarea celor două contracte, plăţi nejustificate în valoare cumulată de 664.180,54 lei (263.857,93 lei pentru primul contract şi 400.322,61 lei pentru cel de-al doilea).

Plăţile sunt apreciate ca nejustificate, întrucât în ofertele depuse pentru ambele contracte grosimea stratului de cauciuc tip tartan folosit pentru terenurile de sport care trebuiau amenajate era de 10 mm, însă în realitate a fost folosit un strat de 4,5 mm, dar cu un strat mai gros de material adeziv.

Decontul a fost făcut şi apoi plătit pentru preţul echivalent unui material cu o grosime de 10 mm, modificându-se corespunzător soluţia tehnică, pe baza unor documente emise de inculpatul Bâgiu Gabriel, care atestau date necorespunzătoare adevărului, privitoare la proprietățile materialelor folosite pentru cele două șantiere.

În continuare, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în încercarea de a evita angajarea răspunderii personale pentru prejudiciile cauzate prin aceste contracte de achiziţii publice, i-a pretins inculpatului Bâgiu Gabriel să restituie suma de bani obţinută nelegal prin cele două contracte derulate de Ramb Sistem SRL (664.180,54 lei), promiţându-i în schimb că îşi va folosi influenţa reală pe care o are asupra comisiei de licitaţie, pentru a-i determina pe membrii acesteia să atribuie contractul de achiziţii publice vizând renovarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov firmei Ramb Sistem SRL (lucrare în valoare de aproximativ 20 de milioane lei).

Deși în urma organizării licitației a fost desemnată o altă firmă câștigătoare, inculpatul Căncescu Aristotel a solicitat expres persoanelor din subordinea sa ca această licitaţie să fie adjudecată de SC RAMB SISTEM SRL.

Ca urmare a solicitării inculpatului Căncescu Aristotel, transmisă prin suspectul Pascu Mihai Lucian şi inculpatul Ispas Radu, comisia alcătuită din suspecții Gherghe Mircia, Crăciun Claudia, Stănescu Lucica, Ștefăniuc Ioan, Iordan Emilia și Rădulea Andreea, deşi finalizase procedura, nu a mai înaintat raportul pentru aprobare.

Mai mult, s-a întrunit din nou şi a renunţat la raport, căutând soluţii pentru invalidarea procedurii şi declararea câştigătoare a firmei Ramb Sistem SRL, deşi aceasta nu îndeplinea condiţiile de participare, iar oferta de preţ era, conform celor specificate chiar de comisie, prea mică în raport cu soluția tehnică, conformă, propusă de cealaltă firmă, pentru a putea fi considerată reală.

Inculpaților și suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 și respectiv art. 307 Cod de procedură penală. 

Dosarul va fi înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţii CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN şi BÂGIU GABRIEL. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”. 

Rechizitoriul prezentat instanţei: Lucrări fictive decontate din bani publici, sesizate de Curtea de Conturi

DNA a fost sesizază de Curtea de Conturi pentru a cerceta lucrările fictive de modernizare a unor drumuri județene din Braşov. Lucrările neefectuate au fost decontacte de CJ Brașov. Pentru a recupera prejudiciul de peste 664.000 lei, imputat de Curtea de Conturi și pentru a stopa ancheta DNA, Căncescu ar fi vrut să dea nelegal contracte de 19 milioane de euro pentru renovarea Spitalului Județean. Recuperarea prejudiciului imputat de Curtea de Conturi s-ar fi făcut din banii dați ca mită pentru renovarea spitalului.

Ca să-și acopere urmele, Căncescu ar fi apelat la ajutorul actualului deputat Daniel Cătălin Zamfir, prin vicepreședintele CJ Brasov, Mihai Lucian Pascu, după cum rezultă din interceptările ambientale realizate la postul local de televiziune, controlat de baron.

Două firme “de casă” favorizate

În rechizitoriul prezentat instanţei, Căncescu ar fi favorizat  două firme de casă – SC GOTIC SA și SC Ramb Sistem SRL  (reprezentant: Gabriel Bagiu, inculpat) -, de la care primea  mită.

Potrivit DNA, “în  activitatea infracţională, inculpatul s-a folosit de prerogativele funcţiei sale şi de  ajutorul altor suspecţi, dar în special de ajutorul  inculpatului Radu Petru Ispas, administrator public Consiliul Județean Brașov. Ambii inculpaţi au  folosit funcția publică de autoritate locală pentru  interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL (reprezentat de Gabriel Bagiu-inculpat).

Aceste două firme dețineau cvasi-totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial, prin încredințare directă, contracte de către CJ Braşov, ca urmare a dispoziției președintelui CJ, Aristotel Andrei Căncescu.

„În sarcina inculpatului Căncescu Andrei Aristotel s-au reţinut comiterea infracţiunilor de: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit – 5 fapte; luare de mită; trafic de influenţă; instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, mai arată anchetatorii.

Gabriel Bîgiu, reprezentant al SC RAMB SISTEM SRL, este acuzat de comiterea mai multor fapte de abuz în serviciu în dauna CJ Brașov, care a acordat preferenţial acestei firme a două contracte în anii 2007 și 2008.

Acordarea preferențială a contractelor  a fost posibilă şi prin abuzul în serviciu exercitat de către inculpatul Căncescu Adrian Aristotel, susține DNA.

Mită de la SC Ramb Sistem: teren de tenis la reședința lui Căncescu

În schimbul decontării abuzive a sumelor de bani în cuantum total de 664.180,54 lei către SC Ramb Sistem SRL, această societate ar fi realizat un teren de tenis la reședința președintelui CJ Brașov situată în localitatea Râșnov.

SC Ramb Sistem SRL a obținut, cu ajutorul lui Căncescu, contractele:

– nr. 638/29.01.2007 („Reabilitare, amenajare  refuncţionalizare Complex de agrement Tâmpa”, în valoare de 8.082.044,56 lei, suplimentată prin act adiţional cu încă 5.577.621,90 lei) pentru care, în realitate, datorită acțiunii infracționale abuzive a inculpatului Căncescu Adrian Aristotel, s-a achitat din bugetul public al CJ Brașov suma de  263.857,93 lei, ce reprezintă plată nejustificată;

– nr. 56/4266/05.05.2008 (privind realizarea investiţiei „Amenajare suprafeţe de joc  – terenuri sportive la Liceul Andrei Şaguna”, în valoare de 1.739.762,10 lei  pentru care în realitate datorită acțiunii infracționale abuzive a inculpatului Căncescu Adrian Aristotel s-a achitat din bugetul public al CJ Brașov suma de 400.322,61 lei ce reprezintă plată nejustificată.

“(…) În raport cu probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în derularea acestor două contracte, datorită practicilor infracționale bazate pe rețeaua de interese ale inculpatului Căncescu Adrian Aristotel, acesta a dispus validarea și plata nejustificată de către CJ Braşov a sumei în valoare cumulată de 664.180,54 lei (263.857,93 lei pentru primul contract şi 400.322,61 lei pentru cel de-al doilea)” se arată în referatul DNA.

Din probe “rezultă cu evidenţă că interesele ilicite îl legau puternic (pe Căncescu – nr.) de această firmă, aşa încât în mod rezonabil se poate susţine că plata sumei 664.180,54 lei  în plus din bugetul public a fost determinată de faptul că a beneficiat de terenul de tenis construit de această firmă”.

Mita, şi sub formă de publicitate tv

Totodată, inculpatul Aristotel Căncescu folosea ca paravan pentru încasarea mitei firma CANARIS SRL (un TV local, unde mita era încasată sub formă de publicitate sau urări de sărbători). Sediul firmei era şi locaţia în care baronul negocia „infracţional” contracte care au determinat de-a lungul anilor plaţi nejustificate făcute de către CJn Braşov.

În referatul DNA se subliniază: “Astfel, există indicii rezultate din probele administrate până în acest moment al cercetărilor conform cărora între președintele CJ, inculpatul CĂNCESCU ADRIAN ARISTOTEL, SC RAMB SISTEM SRL și SC CANARIS SRL (societate deţinută de Căncescu Aristotel, locaţie folosită de acesta pentru <<negocierea>> contractelor de achiziţii publice) există o strânsă legătură infracțională asupra controlului plăților nelegale din bugetul public și mascării situaţiei reale a lucrărilor efectuate şi care au fost decontate nelegal, precum şi asupra activităţii în curs de desfăşurare vizând atribuirea nelegală a contractului de achiziţii publice în favoarea SC RAMB SISTEM SRL”.

În scopul realizării acestor favoruri abuzive, Căncescu “s-ar fi folosit  de persoane din instituţia pe care o conduce, dar şi de persoane cu funcții importante în CJ, de politicieni, care la un semn al acestuia, s-au conformat fără rezerve pentru a-l sprijini în demersul infracţional şi care fac obiectul cercetărilor în prezenta cauză, însă faţă de unii cercetările sunt în faza incipientă, iar pentru parlamentar  până la solicitarea şi obţinerea avizelor cercetărilor nu pot fi continuate”.

În referatul DNA se mai precizează: “Cronologia evenimentelor relevă elemente probatorii de netrecut privitoare la contribuția infracțională a acestora (inculpaţilor – n.r.) la săvârșirea faptelor de corupție repetitive  și dezvăluind tabloul unei conivențe totale a celor care aveau atribuții executive în conducerea CJ Braşov sau care la nivel central reprezentau judeţul Braşov”.

Deputatul Zamfir, în interceptări

Din convorbirile telefonice şi în mediu ambiental interceptate până la acest moment, cu autorizarea prealabilă a instanţei, a rezultat că inculpatul Căncescu a fost ajutat în demersul infracţional.

Semnificativă în acest sens este discuţia în mediu ambiental purtată la data de 02.09.2014 de vicepreşedintele CJ Braşov, inculpatul Pascu Mihai Lucian, cu numitul „Dan”, identificat ca fiind deputatul Zamfir Daniel Cătălin, în care primul îi relatează intenţiile baronului Căncescu pentru a scăpa de eventuala răspundere penală prin acoperirea prejudiciilor cauzate prin contractele de lucrări anterioare.

De asemenea, în aceeaşi încercare de recuperare a prejudiciilor prin atribuiri în continuare de lucrări în mod abuziv, cu nerespectarea legii în materia achiziţiilor publice, din dispoziţia preşedintelui CJ Brașov, vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu, a avut mai multe întâlniri cu deputatul Diniţă Ion, pentru a-l determina să accepte noi contracte cu condiţia ca o parte din bani să fie returnaţi pentru recuperarea prejudiciilor din contractele anterioare.

Astfel, convorbirile interceptate dovedesc că decontarea lucrărilor efectuate de SC RAMB SISTEM SRL în așa-numitul beneficiu al CJ s-a făcut nelegal, lucrările fiind necorespunzătoare.

“În plus, din convorbirilor telefonice/în mediu ambiental purtate de persoane din conducerea CJ Brașov, interceptate cu autorizația prealabilă a instanței  a rezultat că președintele CJ Brașov, inculpatul Căncescu Aristotel s-a întâlnit cu inculpatul Bâgiu Gabriel, persoana care controlează SC Ramb Sistem SRL, pentru a-l convinge să returneze sumele de bani încasate necuvenit în derularea celor două contracte de mai sus, promițându-i în schimb că firma Ramb Sistem SRL urmează să fie favorizată pentru a câștiga licitația pentru lucrarea de reabilitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, proiect finanțat de CJ Brașov”, se mai arată în referat.

Licitaţie trucată

În acest sens, până în acest moment al cercetărilor au fost făcute deja demersuri pentru invalidarea ”raportului de proceduri”, în baza căruia comisia de licitație (alcătuită din Gherghe Mircia, Crăciun Claudia, Stănescu Lucica, Ștefăniuc Ioan, Iordan Emilia și Rădulea Andreea)  a stabilit câștigătoare asocierea SC Romliant Construct SRL Satu Mare – SC Coral SRL Tulcea, urmând ca acest contract să fie adjudecat de SC Ramb Sistem SRL în mod nelegal.

“Ca mod de acțiune, s-a recurs la numitul Țigănescu Relu, șef Serviciu de Verificare a Achizițiilor Publice  din cadrul DRGFP Brașov  (care trebuie să semneze la rândul său raportul procedurii de achiziție publică), iar acesta cu sprijinul numitei Ghiță Elena Ana, angajat al Unității pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice din Ministerul Finanțelor Publice va acționa pentru invalidarea raportului deja întocmit”, mai spun anchetatorii.

Există, de altfel, date că UCVAP a notificat CJ Brașov cu privire la invalidarea raportului, fiind invocate așa-zise nereguli, fără a fi însă indicate și aspecte concrete în acest sens.

Câştigătorul legal al licitaţiei, schimbat

“Dialogurile purtate denotă o prudență a acestora, iar cele mai multe acţiuni infracţionale au fost derulate în mod sistematic de către inculpatul Căncescu Adrian Aristotel, care a încercat, până la intervenţia autorităţilor judiciare prin prezenta acţiune, cu sprijinul persoanelor din CJ ca, în mod fraudulos să acopere abuzurile comise în legătură cu decontarea nejustificată și necuvenită a sumei de 664.180,54 lei către SC RAMB SISTEM SRL Braşov, oferindu-i un alt contract în valoare de 19 milioane euro, prin înlăturarea practic nelegală şi abuzivă a firmei care câştigase licitaţia”, se precizează în referat.

“Modalitatea infracțională folosită a constituit-o, așadar, atribuirea, de asemenea abuzivă, de noi contracte de achiziţii publice/execuţie lucrări aceleiaşi societăţi comerciale SC RAMB SISTEM SRL Braşov de către CJ Braşov, astfel încât tot din sume pe care le-ar fi încasat necuvenit de la CJ Braşov să restituie, suma de 664.180,54 lei reținută de Camera de Conturi Braşov, ca fiind prejudiciu cauzat Consiliului Județean Brașov prin plata nejustificată a lucrărilor anterior descrise”, se mai arată în referatul DNA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.