Cazul evaziunii de 50 mil euro: Senatorul Bădălău a apărat interesele unei firme făcând demersuri la conducerea ANAF

Senatorul Niculae Bădălău (foto de pe pagina sa de Facebook) a apărat interesele unei societăți comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos, prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât și pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), arată procurorii DNA. Bădălău este acuzat de trafic de influență, în dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro, în care sunt implicate peste 100 de firme şi înalţi funcţionari, printre care procurorul-şef Angela Nicolae, de la Parchetul General, reţinută la DNA împreună cu fiul ei, prin intermediul căruia încasa şpăgile.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultă că “există date și indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist și nu în scopul pentru care banii fuseseră alocați”.

De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Nicolae Bădălău, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziție, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său, informează DNA.

În aceeași perioadă, parlamentarul a făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei salariate de la cabinetul său senatorial la una din societățile comerciale implicate în circuitul evazionist.

“Astfel, deși aceasta nu a desfășurat nicio activitate în cadrul societății comerciale implicate în circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajată și a încasat sume de bani pentru o activitate neefectuată”, susțin procurorii.

În cauză se efectuează cercetări penale și față de alte persoane, în legătură cu fapte similare, dar și cu alte fapte.

Dragnea: Îl cunosc pe Bădălău, îl ştiu un om serios. Sper din toată inima să nu fie implicat

Vicepremierul Liviu Dragnea a spus că îl cunoaşte de ani de zile pe senatorul PSD Niculae Bădălău şi că îl ştie ca pe un om foarte serios.

Întrebat dacă a avut informaţii legate de acţiunea procurorilor, Dragnea a răspuns: “Nu am avut. Azi am văzut ştirea. Sper din toată inima să nu fie implicat sau să fie informaţii eronate. Nu am ştiut, sper să nu fie. Îl cunosc pe Bădălău de ani de zile şi îl ştiu un om foarte serios”.

Ponta: Să vedem de ce este acuzat, după care luăm și măsuri

Premierul Victor Ponta a declarat că deocamdată nu știe nimic despre acuzațiile care i se aduc senatorului PSD Niculae Bădălău, iar în momentul în care va ști despre ce este vorba vor fi luate și măsuri.

“Întâi trebuie să vedem de ce este acuzat și ce a făcut, după care luăm și măsuri, dar deocamdată nu știu nimic. Nu am avut o discuție cu el, dacă este în cercetări nu vorbesc cu domnia sa cât e în cercetări, așteptăm punctul de vedere al Parchetului să ne spună dacă este acuzat și de ce”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu a știut că senatorul Bădălău ar fi implicat într-o rețea infracțională, dar a avut informații cu privire la fenomenul de evaziune fiscală.

“Am avut informații și am cerut sprijin total și felicit acțiunea atât a procurorilor și a polițiștilor, a celor de la SRI, pentru combaterea acestui fenomen care, într-adevăr, distruge România de atâția ani – fenomenul de evaziune fiscală, de fraudă fiscală, prin toate legile pe care le-am adoptat. Este una dintre acțiuni și vor urma și altele de combatere a unor rețele care funcționau de foarte mulți ani și a unui fenomen. (…) Am cerut și ofer tot sprijinul necesar și logistic și legislativ Parchetului, SRI pentru a da aceste semnale extrem de clare. După adoptarea Codului insolvenței și după aceste acțiuni în forță se simte în ultimele două-trei săptămâni la nivel de încasări, începem să nu mai avem gaura pe care o aveam acum câteva luni”, a precizat Ponta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.