CNADNR confirmă rezilierea contractului pentru tronsonul I din Autostrada Nădlac-Arad

După ce a trimis notificare constructorului în 8 noiembrie, CNADNR confirmă, joi, că a reziliat contractul cu asocierea de firme Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donrep Construct, pentru construirea primului tronson al Autostrăzii Nădlac-Arad, din cauza întârzierii lucrărilor.

“CNADNR anunţă reziliera contractului «Proiectare şi execuţie Autostrada Nădlac – Arad şi drum de legătură, Lot 1, km 0+000 – km 22+218», semnat cu asocierea Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donrep Construct. Menţionăm că în data de 08.11.2012, CNADNR a transmis înştiinţarea de reziliere a contractului în conformitate cu prevederile sub-clauzei 15.2 din condiţiile speciale ale contractului. Decizia de transmitere a Înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor – în principal în ceea ce priveşte progresul înregistrat în derularea lucrărilor – dar şi referitor la alte deficienţe constatate”, se arată într-un comunicat remis redacţiei de CNADNR.

În prezent, stadiul lucrărilor este de 20%, în loc de 70%. Întârzieri au fost constatate şi de fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, care i-a atenţionat încă din martie pe constructorii ambelor tronsoane că lucrurile nu sunt în regulă

Autostrada Nădlac-Arad, de aproape 39 km, a fost împărţită în două loturi, primul adjudecat de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 mil euro, iar al doilea, de 124,45 mil euro, companiei germane Alpine Bau.

Finanţarea este asigurată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, lucrările au început în toamna trecută, iar termenul de finalizare a ambelor tronsoane ale Autostrăzii Nădlac-Arad este anul 2013.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.