Complicea lui Năstase, eliberată condiţionat

Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), condamnată la 6 ani de închisoare în primul dosar de corupţie al fostului premier PSD Adrian Năstase, a fost eliberată condiționat, astăzi, după 2 ani și jumătate de detenţie, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Bacău.

La fel ca Năstase, care a fost condamnat la 2 ani şi a ieşit după 9 luni, Jianu a ispăşit numai o treime din pedeapsă, deoarece are mai mult de 60 de ani.

Ea a primit o condamnare mai mare decât Năstase pentru că a organizat direct evenimentul „Trofeul Calităţii” prin care s-au strâns bani pentru campania lui fostului premier PSD la prezidenţialele din anul 2000.

În al doilea dosar al fostului lider PSD – „Zambaccian” -, instrumentat tot de DNA, Jianu a fost condamnată la 4 ani de închisoare, pedeapsă mult mai mică decât prima, astfel că, prin contopire, la ea nu s-a simţit la fel ca la Năstase, care s-a reîntors după gratii pentru că a primit o pedeapsă mai mare decât prima, de 4 ani. 

Irina Paula Jianu este şi complicea lui Miron Mitrea în dosarul de corupţie al acestuia, iar dacă va fi condamnată definitiv odată cu el – aşa cum s-a întâmplat în primă instanţă -, ea se va întoarce la închisoare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.