Contract de 150 mil. lei pentru 33,5 km din DN 66 Bumbesti Jiu – Petrosani

CNADNR a semnat cu asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica SA – Chiruli Andrea Impresa Individuale – Coremi Inter SA contractul pentru reabilitarea DN 66 intre Bumbesti Jiu si Petrosani, in valoare de 149,7 milioane de lei. Durata executiei lucrarilor pe cei 33,5 km desosea va fi de 2 ani. Compania precizeaza ca portiunea ce va fi reabilitata se afla in defileul Jiului, intr-un relief complex. In plus, este prezenta si calea ferata CF 202 Simeria – Filiasi.

“Din pacate drumul national 66 intre Deva si Filiasi, de foarte mare importanta pentru judetele Gorj si Hunedoara, a fost neglijat. In doar cateva saptamani insa, am reusit sa schimbam aceasta situatie. In 12 iunie 2012 am efectuat receptia lucrarilor de pe tronsoanelor Petrosani – Baru si Hateg – Simeria, in 19 iunie am demarat licitatia pentru tronsonul Rovinari – Bumbesti Jiu, iar acum am semnat contractul de lucrari pentru reabilitarea portiunii dintre Bumbesti Jiu si Petrosani”, a precizat, miercuri, ministrul Ovidiu Silaghi.

“Una dintre prioritatile mele este finalizarea proiectelor de reabilitare pe intreaga portiune din Romania a drumului european E79, pe ruta Oradea – Deva – Targu Jiu – Craiova – Calafat. Desi acordul de imprumut cu Banca Europeana de Investitii pentru finantarea reabilitarii drumurilor de pe aceasta ruta a fost semnat in 2002, pana in 2012 nu s-a reabilitat nici macar o treime din aceasta axa”, a adaugat el.

Lucrarile efective vor incepe in cel mult doua luni, iar CNADNR si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii vor urmari cu atentie desfasurarea acestora, promite Silaghi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.