Controlat la avere, seful Garzii Financiare Ilfov nu poate justifica peste 116.000 de euro

Robert Claudiu Rusu, directorul coordonator al Garzii Financiare Judetene Ilfov, nu poate justifica suma de 451.600,23 lei (circa 116.173,53 euro), reprezentand diferenta dintre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei publice in cadrul Ministerului Finantelor – Garda Financiara, respectiv 8.01.2001-prezent, informeaza, joi, Agentia Nationala de Integritate (ANI). Persoana in a carei declaratie de avere s-au identificat diferente semnificative este considerata incompatibila.

Inspectorii de integritate au inceput procedurile de evaluare la 21 iunie 2011 si au constatat ca veniturile de natura salariala obtinute de Rusu, in perioada supusa evaluarii, au fost de 375.515,77 lei iar averea dobandita si cheltuielile efectuate de acesta, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, in perioada supusa verificarii, este de 827.116 lei.

In urma depistarii acestei diferente substantiale de venituri, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, potrivit dispozitiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de catre Rusu Robert Claudiu in perioada exercitarii functiei publice, precizeaza ANI, intr-un comunicat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.