Dan Diaconescu, păsuit până după alegeri în dosarul de şantaj

„Domnul Dan” va putea candida fără probleme la alegerile prezidenţiale, chiar în ambele tururi, dacă tot se dă câştigător: instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis astăzi, la termenul final al procesului, cererea inculpatului de amânare a verdictului pe motiv că vrea să se prezinte în faţa alegătorilor. Termenul a fost stabilit de instanţă pentru 28 noiembrie.

În acest fel, Dan Diaconescu nu va avea nicio oprelişte din partea justiţiei şi vom vedea dacă va trece de primul tur al alegerilor, ce va avea loc duminică, 2 noiembrie. Niciun sondaj de opinie nu îl creditează însă.

O problemă vor avea ceilalţi candidaţi cu şanse, care ar fi putut beneficia de voturile lui în primul tur.

Dan Diaconescu a fost condamnat, de prima instanţă – Judecătoria Sectorului 1 -, la 3 ani de închisoare cu executare, dar atât el – care se crede nevinovat -, cât şi Direcţia Naţională Anticorupţie – care a cerut o pedeapsă de 7 ani de închisoare – au atacat cu apel această sentinţă.

Din decembrie anul trecut au trecut 11 luni şi, iată, nu s-a dat până acum verdictul.

Diaconescu a fost trimis în judecată în 2010 şi a fost condamnat în primă instanţă pentru că a şantajat 2 primari să-i dea 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro pentru a nu prezenta la OTV informaţii compromiţătoare despre ei. 

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.