UPDATE! De după gratii, Remeş cere daune pentru divulgarea probelor în dosarul “Caltaboşul”

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, aflat în închisoare pentru o condamnare de 3 ani în dosarul “Caltaboşul”, a cerut despăgubiri de 10 milioane de lei pentru divulgarea probelor în timp ce era urmărit penal de procurorii anticorupţie, iar procesul civil, oprit anul trecut până la sentinţa definitivă în cel penal, a fost reluat acum la Tribunalul Bucureşti.

UPDATE 29 noiembrie 2014: Remeş a pierdut la Tribunalul Bucureşti procesul în care a cerut 10 mil lei despăgubiri pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul “Caltaboşul”, în care a dat în judecată SRTv, DNA, pe preşedintele Traian Băsescu şi pe Rodica Culcer.

Procesul lui Remeş a reînceput în 10 mai, iar judecătorul a decis acordarea unui nou termen pentru 6 septembrie, în scopul administrării probelor propuse.

Dosarul civil a fost suspendat de instanţă în 17 februarie 2012, până la soluţionarea definitivă a dosarului penal, aflat atunci pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Amintim că, în 25 februarie, Completul de 5 judecători al instanţei supreme i-a condamna definitiv pe Remeş şi pe Ioan Avram Mureşan la câte 3 ani de închisoare cu executare în dosarul “Caltaboşul”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.