Deputaţii jurişti au respins cererea DNA de arestare a lui Vlad Cosma

Cum era de aşteptat, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au votat împotriva ridicării imunităţii lui Vlad Cosma, deputat şi vicepreşedinte PSD acuzat de fapte de corupţie „la pachet” cu tatăl său, baronul PSD de Prahova, Mircea Cosma.

Decizia Comisiei juridice a fost luată luni la ora 14.50, iar raportul emis – respingerea cererii Parchetului General de încuviinţare a arestării preventive a lui Vlad Cosma – va fi votată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor.

Mircea Cosma este pus sub control judiciar, iar după ce a fost reţinut de procurorii DNA i s-a făcut rău la inimă şi s-a internat. A doua zi s-a prezentat în faţa instanţei adus de o salvare şi cu managerul Serviciului Albulanţă ţinându-i perfuzia. Când aflat că scapă de arest preventiv, el s-a externat.

Cosma tatăl şi fiul sunt urmăriţi penal de procurorii DNA pentru săvârşirea a câte 3 fapte de trafic de influenţă. Concret, Vlad a primit şpagă 1 milion de euro de la nişte firme pentru a obţine contracte cu Consiliul Judeţean Prahoca, al cărui preşedinte este tatăl său.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.