Deputaţii l-au salvat pe Florin Popescu de arest preventiv

După o lună de amânări, Camera Deputaţilor a supus astăzi votului cererea DNA privind încuviinţarea arestării preventive a fostului baron PDL de Dâmboviţa, Florin Popescu, iar rezultatul nu a fost nicio surpriză: din totalul 401 de deputaţi au fost prezenţi 302 iar 224 au votat împotrivă şi numai 78 „pentru”. Votul a fost secret, cu bile. Cel mai probabil, au votat pentru arestarea lui deputaţii din PDL, PNL și PP-DD, care au susținut şi la începutul acestei luni, când nu s-a întrunit cvorumul, că cetățenii trebuie să fie egali în fața legii iar afacerile judiciare trebuie soluționate în Justiție, și nu în plenul Parlamentului.

Decizia deputaţilor era previzibilă, după ce Comisia juridică a Camerei a dat un raport de respingere a cererii de arestare preventivă a lui Florin Popescu. Dintre cei 23 de deputați prezenți la ședința respectivă (din 27 aprilie), 15 au votat împotrivă, 7 în favoarea solicitării și unul s-a abținut.

Deputatul Florin Popescu este urmărit penal de DNA pentru că în anul 2012, în calitate de președinte al PDL Dâmbovița, i-a cerut administratorului unor firme 80 de tone de pui grill, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui ca mită electorală la alegerile locale, el candidând pentru un nou mandat de președinte al CJ Dâmbovița. Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea. Ulterior, l-a denunţat.

Florin Popescu jură că este nevinovat şi le-a cerut colegilor deputaţi să nu îl considere un pericol public, argumentând că nu s-a opus bunului mers al Justiției.

“Vin astăzi în fața dumneavoastră încercând să vă conving că nu sunt un pericol public. Este vorba despre o chestiune care s-a întâmplat acum doi ani, în perioada Sărbătorilor Pascale, nicidecum în campanie electorală și nu m-am opus niciun moment bunului mers al Justiției. De altfel, în perioada de o lună de când s-a declanșat această operațiune am fost săptămânal la Parchet pentru clarificări și nu am de gând să fug din fața Justiției. Mulțumesc Comisiei juridice, care a dat raport negativ cererii de arestare și vă solicit și dumneavoastră să nu mă considerați un pericol public. Nu facem astăzi un act de justiție, ci pur și simplu, având în vedere că de un an și jumătate suntem colegi, cred că nu e nimeni de aici prezent care poate spune că aș fi un pericol public. Pe unii vă cunosc de mai multă vreme și cred că v-am convins de asta”, a declarat Popescu, în plen.

Tinicheaua PMP

După ce a eşuat în ocuparea a încă unui mandat de preşedinte al CJ Dâmboviţa, fostul baron PDL a intrat în Parlament în decembrie 2012, pe un post de deputat.

Anul acesta însă, în februarie, el a părăsit partidul împreună cu Elena Udrea şi s-a instalat confortabil la PMP. Fix pe fotoliul de secretar general şi candidat la europarlamentare.

Mare greşeală din partea noii structuri politice, care va purta acum această tinichea de coadă, deşi Florin Popescu s-a autosuspendat din funcţie şi a renunţat la candidatura pentru Parlamentul European.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.