Deputatul liberal Grigore Crăciunescu, urmărit penal pentru conflict de interese

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au început urmărirea penală faţă de deputatul liberal Grigore Crăciunescu, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese pe vremea când era primar şi a dat contracte unor firme ale fiului său.

Potrivit Parchetului General, Grigore Crăciunescu este acuzat că, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, respectiv în calitate de primar al oraşului Paşcani, funcţie deţinută în intervalul 2008-2012, a îndeplinit acte şi a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său.

Astfel, Grigore Crăciunescu a perfectat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai multe contracte cu societăţi comerciale în care figurează ca acţionar principal şi/sau administrator fiul său, precizează PICCJ.

Crăciunescu a obţinut primul mandat de deputat în 2004, apoi în 2008 a fost ales primar al oraşului Paşcani, pentru ca în decembrie 2012 să intre din nou în Parlament.

El susţine că anchetatorii se referă, de fapt, la cabinetul stomatologic pe care îl deţinea înainte de a intra în rândul aleşilor şi pe care i l-a transferat fiului său.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.