UPDATE! Directorul tehnic al RAR trimis în judecată pentru corupţie este fiul ministrului Mariana Câmpeanu

Flavius Câmpeanu, directorul tehnic la Registrul Auto Român (RAR) trimis în judecată de procurorii anticorupţie, este fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. El este acuzat de DNA că, împreună cu fostul director general al RAR, Ovidiu Crăpătureanu, a prejudiciat Registrul Auto Român cu suma de 1.076.509 euro, prin cumpărarea unui teren supraevaluat, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule. Cei doi vor fi judecaţi de magistrații Judecătoriei 1. Conducerea RAR nu a decis să-l suspende pe Flavius Câmpeanu din funcţia de director tehnic al RAR şi nici din aceea de membru al Consiliului de Administraţie al RAR. 

UPDATE: Mama se declară convinsă de nevinovăţia fiului. Iată ce transmite presei: “Am luat notă de comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a conducerii Registrului Auto Român, decizie pe care nu o comentez. Sunt întru totul convinsă de nevinovăţia fiului meu, Flavius Câmpeanu, nevinovăţie ce va fi dovedită în instanţă. Am încredere în actul de justiţie şi cred cu convingere că hotărârile instanţei vor fi în spiritul şi litera legii”.

Mariana Câmpeanu ţine să atragă atenţia că între activitatea sa de ministru şi cazul conducerii RAR nu există nicio legătură.

“Aş vrea să separăm net acest caz de activitatea şi mandatul meu de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, între acestea nefiind nici o legătură”, mai spune ea, într-un comunicat.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ului RAR, Flavius Cristian Câmpeanu şi-a început cariera profesională la RAR în 1996, unde pentru o scurtă perioadă (februarie – iunie 1996) a fost mecanic la Departamentul Omologări Individuale şi Inspecţii Tehnice, apoi a devenit inginer la Departamentul Omologări de Tip, funcţie pe care a ocupat-o până în februarie 1999.

Din februarie – octombrie 1999, Flavius Câmpeanu a lucrat la ASIROM SA, ca inginer de daune externe.

A revenit însă la RAR, unde a a deţinut, până în iunie 2007, funcţia de Şef Compartiment Secretariat Tehnic al RAR-OCP.

A urcat apoi pe scara ierarhică, ocupând funcţia de director tehnic al RAR în perioada iunie 2007 – februarie 2009.

Apoi, între februarie 2009 – octombrie 2010 a deţinut funcţia de director executiv adjunct la RAR.

A devenit ulterior director tehnic al RAR, din octombrie 2010 până în martie 2012, apoi iarăşi director executiv adjunct, din martie până în mai 2012, iar de atunci şi până în prezent este director tehnic al RAR.

Flavius Câmpeanu este şi membru în Consiliul de Administraţiei al RAR.

El nu şi-a publicat declaraţia de avere – ca, de altfel, nimeni din conducerea RAR. Mama sa însă, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, deţine, aşa cum apare în declaratia de avere, 4 locuinţe, două terenuri, 7 conturi la 5 bănci însumând 127.031 de lei și 5.500 de euro, iar venitul lunar se compune din pensia de circa 2.000 de lei şi indemnizaţia de ministru, de circa 1.000 de euro/lună. Anul trecut a obţinut venituri de 60.816 lei ca deputat şi 24.948 lei din pensie.

Flavius Câmpeanu a absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti în 1996, apoi în 2009 Colegiul Naţional de Apărare, iar din 2010 este doctorand la UPB, în domeniul “Transporturi rutiere”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.