DNA: Fostul primar din Buftea a luat mita un Mercedes 320 GL de 86.544 de euro

Ion Stoica, fost primar al orasului Buftea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Potrivit procurorilor, acesta a primit, in calitate de edil, un autoturism Mercedes 320 GL in valoare de peste 86.000 de euro, de la reprezentantul unei firme, pentru a aviza unele documente preliminare necesare construirii unui ansamblu de locuinte. Alaturi de Ion Soica a fot trimis in judecata si Adrian Marinescu, imputernicit al firmei Expert Land Services (dezvoltator imobiliar), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, se arata intr-un comunicat al DNA remis marti.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

In rechizitoriul intocmit de anchetatori se arata ca “inculpatul Stoica Ion, in calitate de primar al orasului Buftea, in baza unei intelegeri anterioare, a primit la data de 20 decembrie 2008, de la inculpatul Marinescu Adrian, imputernicit al firmei EXPERT LAND SERVICES (proprietara unui teren din Buftea), cu titlu de mita, un autoturism MERCEDES 320 GL, in valoare de 86.544 euro, in schimbul efectuarii unor demersuri legale in virtutea functiei. Demersurile primarului s-au referit la intocmirea/avizarea unor documente preliminare construirii unui ansamblu de locuinte, in interesul comercial al unei firme private, precum si la dezvoltarea infrastructurii in zona de interes a dezvoltatorului imobiliar”, potrivit DNA.

“Concret, demersurile au avut in vedere includerea planului urbanistic zonal (PUZ) al terenului respectiv in planul urbanistic general (PUG) al orasului Buftea, asfaltarea strazii de acces la terenul respectiv, asigurarea utilitatilor de apa si canal pentru terenul respectiv in perspectiva construirii unui ansamblu de locuinte pentru care coinculpatul Marinescu Adrian avea contract de exclusivitate pentru vanzarea locuintelor ce urmau a fi construite de catre dezvoltator”. Se mai precizeaza in rechizitoriu.

Procurorii mai arata ca, in data de 14 ianuarie 2011, fostul primar l-a instigat pe Adrian Marinescu Adrian sa redacteze olograf si sa-i inmaneze o chitanta care atesta, in mod nereal, ca acesta din urma ar fi primit 56.000 euro in schimbul autoturismului. Documentul a fost depus apoi depus de Stoica la dosarul penal (pe 2 iunie 2011), “astfel incat sa denatureze faptele in favoarea sa”, se arata in comunicatul de presa.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra autoturismului Mercedes 320 GL aflat in proprietatea fostului primar. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.