DNA: Oamenii lui Trăşculescu au filat maşinile DNA în timpul anchetei. Tribunalul Bucureşti judecă joi arestarea lui

Reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a declarat joi, la Tribunalul Bucureşti, că fostul deputat Alin Trăşculescu şi-a pus oamenii să păzească şi să supravegheze întâlnirile sale cu Marian Calotă şi Alexandru Vintilescu şi să fileze maşinile procurorilor anticorupţie în timpul anchetei, ceea ce arată „îndrăzneala infracţională a inculpatului”. De asemenea, procurorul a arătat că Vintilescu a venit „îngrozit la DNA” după ce recuperatorii l-au căutat acasă să ia şpaga pentru fostul deputat. În plus, după arestarea preventivă a lui Marian Calotă – complicele prins în flagrant luând mită – Trăşculescu i-a îndemnat pe doi martori să dea declaraţii mincinoase şi să depună acte false la audierile de la DNA.

Procurorul DNA a invocat în faţa judecătorilor starea de spaimă a denunţătorului Mircea Alexandru Vintilescu, care a venit “îngrozit la DNA” să spună că “trebuie să returneze o şpagă unui deputat”, el anunţând şi Poliţia că recuperatorii l-au căutat acasă.

“Îndrăzneala infracţională a acestuia rezidă şi din tocmirea a două persoane, Puiu Corneliu şi Dudeac, care să-i asigure paza şi supravegherea întâlnirilor sale. (…) El a asigurat această pază inclusiv la sediul său de partid, unde la momentul final aştepta confirmarea primirii banilor de către Calotă”, a spus procurorul.

“Autoturismele DNA au fost luate în primire şi urmărite mai bine de şase ore de către oamenii angajaţi de Trăşculescu. (…) Doi martori au recunoscut până la acest moment că au fost instruiţi să depună mărturie mincinoasă şi inclusiv să falsifice documente pe care doreau să le depună chiar în acel moment la dosarul pe care îl instrumentau”, a adăugat procurorul.

Acestea sunt motivele prezentate de DNA instanţei Tribunalului Bucureşti, pentru care se solicită arestarea preventivă a lui Alin Trăşculescu.

Prezent în sala de judecată, fostul deputat PDL nu a dorit să dea nicio declaraţie în faţa instanţei, iar avocatul său a cerut instanţei o amânare, invocând vicii de procedură.

După ce instanţa a rămas în pronunţare, Trăşculescu a părăsit sediul tribunalului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.