UPDATE! Dorin Lazăr Maior intră 7 ani la puşcărie. Sentinţă definitivă

Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor şi secretar executiv al PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost condamnat, luni, definitiv, de Curtea de Apel Mureş, la 7 ani de închisoare pentru şantaj, în dosarul “Romexterra”. Acum a fost recursul, iar instanţa a menţinut decizia din 4 martie a Judecătoriei Târgu Mureş. În acelaşi dosar au fost condamnaţi omul de afaceri Ovidiu Tition – aflat în arest într-un alt dosar -, la 4 ani de închisoare cu executare, şi Florina Aprofirei, la 3 ani de închisoare cu suspendare, ambii obţinând pedepse mai mici la recurs.

UPDATE 14 noiembrie: Dorin Lazăr Maior fost dat în urmărire naţională, iar poliţiştii au început demersurile pentru a fi dat în urmărire internaţională, după ce acesta nu a fost de găsit la punerea în executare a mandatului de încarcerare. 

După ispăşirea pedepsei, Maior va avea interzise timp de 5 ani unele drepturi.

Maior, Tition şi Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, sub acuzaţia că au şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, unul dintre ei fiind fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov, Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă.

Concret, Maior i-a ameninţat pe cei doi că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

“Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material injust”, preciza DNA Braşov la sfârşitul lui 2006, când a şi propus instanţei arestarea preventivă a celor doi şantajişti.

Tition şi Maior au stat în arest preventiv până în luna mai 2007, apoi încă o perioadă în urmă cu 4 ani.

Ovidiu Tition se află acum în arest într-un alt dosar. El a fost reţinut de poliţiştii Serviciului Investigare Fraude în 21 februarie 2013 şi a fost apoi prezentat Tribunalului Braşov, care a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile într-un dosar de înşelăciuni bancare, după ce, în 2011 – 2012, a achiziţionat mărfuri alimentare de peste 300.000 de lei fără a avea disponibil în cont, pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.