UPDATE! Dosarul Mineriada, după 25 de ani: Iliescu, urmărit penal pentru infracţiuni contra umanităţii

Ion Iliescu a fost pus sub urmărire penală de Secţia Militară a Parchetului General, care a redeschis în luna februarie dosarul Mineriadei din iunie 1990.

UPDATE: Virgil Măgureanu “Vulpea”, fostul şef al SRI, şi Victor Stănculescu, fostul ministru al Apărării,  au fost puşi sub acuzare în acelaşi dosar.

Alături de fostul preşedinte sunt cercetate şi alte persoane pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv reprimarea violentă a manifestaţiei din 13 iunie 1990 din Piaţa Universităţii, soldată cu decesul a 4 persoane, rănirea altor 3 şi vătămarea corporală a încă 1.000.

Iliescu a fost citat în această dimineaţă la Parchetul instanţei supreme, unde i s-au adus acuzaţiile. De acum încolo, el va fi audiat în acest dosar controversat şi redesch.is doar după decizia CEDO.

Fostul director al SRI Virgil Măgureanu a ajuns şi el la Parchetul ÎCCJ, pentru a fi audiat în dosarul mineriadei din iunie 1990.

“Până nu se stabilesc în instanţă circumstanţele în legătură cu regretabilele victime…”, a declarat el, adăugând că nu își reproșează nimic “în legătură cu morți” (cei 4 morţi – n.r.).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.