Dragă Stolo, pe mâna Parchetului pentru fals în declaraţii

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, a fost dat pe mâna Parchetului de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de fals în declaraţii, pentru că a “uitat” să-şi treacă acţiunile pe care le deţine la Transgaz Mediaş în declaraţiile de avere şi de interese completate în 25 mai 2012. Astfel, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). „Dragă Stolo” se apără spunând că în mai 2012, când a raportat situaţia averii din 2011, a considerat 31 decembrie 2011 ca dată de referinţă privind situaţia bunurilor deţinute, iar până la aceea nu achiziţionase încă respectivele acţiuni.

“În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii de către Theodor Dumitru Stolojan, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese, completate la data de 25 mai 2012, acţiunile deţinute la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş, a căror valoare la data completării declaraţiilor era de aproximativ 94.000 euro, încălcând astfel prevederile art. 292 din Codul Penal al României”, precizează, miercuri, ANI.

Stolojan este acţionar la Transgaz Mediaş din data de 13 aprilie 2012. O lună mai târziu – data de înregistrare pentru plata dividendelor -, el deținea un număr de 2.356 acțiuni, pentru care a încasat în anul 2012 un dividend net în valoare de 58.896,23 lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.