UPDATE! Fratele lui Bercea Mondial, Amar Generalu’, şpagă pentru judecător

Amar Generalu’, fratele lui Bercea Mondial, a încercat să mituiască un judecător prin intermediul avocatului Ion Bogdan Mitrache, care este chiar fratele magistratului, pentru a primi o soluţie favorabilă la recursul dosarului în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în primă instanţă. Procurorii DNA l-au prins în flagrat pe avocat, ieri, în timp ce primea 9.000 de euro. L-au reţinut şi astăzi este prezentat Curţii de apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 9 iulie: Amar Generalu’ a fost reţinut pentru 24 de ore şi este prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Redăm integral comunicatul DNA transmis în seara de 26 iunie:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore (începând de la data de 26.06.2014, ora 17:30, până la data de 27.06.2014, ora 17:30) a inculpatului MITRACHE ION BOGDAN, avocat cadrul Baroului Vâlcea, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt :

În cursul anului 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins unui denunţător suma de 20.000 euro susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile denunțătorului, fiului acestuia și concubinei acestuia din urmă.

În data de 22.06.2014, Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferența să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranșe: suma de 9.000 euro în câteva zile, 4.000 euro la momentul pronunţării hotărârii judecătoreşti şi 6.000 euro în perioada imediat următoare pronunţării hotărârii.

În data de 26 iunie 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la denunțător suma de 9.000 euro, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Din actele cauzei rezultă că măsura reţinerii este necesară, având în vedere, pe lângă alte aspecte, și faptul că inculpatul a mai fost cercetat tot sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în alt dosar, (vezi comunicat nr. 576/VIII/3 din 12 mai 2014), în care a recunoscut faptul că a pretins şi primit, în mod similar, suma de 29.000 euro, încheind cu parchetul acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 30 mai 2014, fiind sesizată, în acest sens, Curtea de Apel Craiova.

Deşi nu s-a pronunţat o hotărâre privind acest acord, inculpatul a perseverat în activitatea infracţională, săvârşind în acest interval de timp, o nouă infracţiune de corupţie – trafic de influenţă, care vizează tot corecta înfăptuire a actului de justiţie şi care aduce atingere prestigiului magistraţilor judecători din cadrul Curţii de Apel Craiova.

La data de 26 iunie 2014 lui Mitrache Ion Bogdan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

Inculpatul urmează a fi prezentat, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Craiova. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”. (M.S.) 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.