UPDATE! GFR Gruia Stoica a fost condamnat la 4 ani de închisoare iar avocatul Boștină, la 3 ani

Magistrații Curții de Apel Ploiești l-au fost condamnat astăzi pe Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Român (GFR), la 4 de închisoare cu executare, iar pe avocatul său, Doru Boștină, la 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul privind încercarea de trucare a licitației organizate de Complexul Energetic Oltenia pentru transportul cărbunelui timp de 3 ani.

Gruia Stoica este acuzat că i-a oferit lui Boștină 3 milioane de euro pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la licitație.

Cei doi condamnați pot contesta această sentință a instanței de fond.

Arestat preventiv în 30 ianuarie 2014 pentru că a vrut să cumpere influenţa unor demnitari din Ministerul Transporturilor, prin intermediul avocatului Doru Boştină, Gruia Stoica a fost plasat în arest la domiciliu la 9 mai 2014.

Inițial, judecarea cauzei a început la Curtea de Apel București, dosarul fiind trimis de DNA instanței în data de 12 februarie 2014, însă Gruia Stoica a cerut strămutarea lui, astfel că a ajuns la Curtea de Apel Ploiești.

Culmea este că între timp GFR a câștigat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) dreptul de a participa la licitația organizată de CE Oltenia pentru transportul cărbunelui. Motivul: decizia autorității contractante prin care a descalificat oferta GFR nu a prevăzut motivele concrete de respingere, încălcând astfel dispozițiile legale incidente.

UPDATE 6 martie: Într-o Declaratie de presă transmisă redacției, Gruia Stoica susţine că a luat la cunoştinţă „cu tristeţe” decizia Curţii de Apel Ploieşti, pe care nu o comentează, dar speră că recursul pe care îl va formula la ÎCCJ va fi judecat cu imparţialitate şi va fi pronunţată ”soluţia firească a achitării”.

Totodată, într-un Comunicat de presă, Gampet Group acuză că GFR este supus unei campanii de intimidare mediatică și precizează că „Rolling Stock Company a fost investigată inclusiv de catre procurori DNA și nu s-au găsit fapte penale”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.