Ilie Carabulea a cerut o pasuire de 3 luni de penitenciar, dar i-a fost respinsa

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marti, ca nefondata cererea de intrerupere a executarii pedepsei cu inchisoarea formulata de omul de afaceri Ilie Carabulea, aflat in detentie la Penitenciarul Aiud. El solicitase o pasuire de 3 luni, pe motiv ca societatile la care este este actionar majoritar sau administrator direct s-ar confrunta cu o perturbare grava a activitatii, care ar putea duce inclusiv la  insolventa si, in plus, are ambii fii studenti. 

La sfarsitul lunii aprilie, Ilie Carabulea, patronul Atlassib Holding Sibiu, a fost condamnat de inalta Curte de Casatie si Justitie la 1 an si 6 luni de inchisoare, pentru dare de mita si cumparare de influenta. La cateva ore dupa aceasta decizie, omul de afaceri a fost depus in detentie la penitenciarul din Aiud.

Avocatul sau a solicitat o intrerupere a executarii pedepsei pentru 90 de zile, cu respectarea potentialelor obligatii pe care instanta le-ar impune in eventualitatea admiterii cererii, insa magistratii Curtii de Apel Alba Iulia a respins-o.

Omul de afaceri a spus ca nu se astepta la sentinta data de ICCJ si ca nu a avut astfel timpul fizic necesar, avand la dispozitie doar cateva ore, pentru a-si organiza din punct de vedere administrativ afacerile. Carabulea sustine ca holdingul sau este implicat intr-un program incisiv de dezvoltare, existand mai multe credite care urmeaza sa fie rambursate, in valoare de peste 30 de milioane de euro.

Avocatul sau, Mihai Baco, a subliniat in pledoaria sa ca omul de afaceri este actionar majoritar la 36 de societati comerciale, fiind administrator direct la 18 firme, cu peste 4.500 de angajati si alte cateva mii de colaboratori. Acesta a mai spus ca societatile se confrunta cu o grava problema, in sensul ca aproape le este paralizata activitatea.

Mihai Baco a mai invocat si faptul ca ambii fii ai omului de afaceri sunt studenti. Toate acestea nu au avut insa success in fata magistratilor. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.