Încă 5 chirurgi arestaţi în dosarul operaţiilor estetice ilegale

Asistenta şi cei 5 chirurgi lăsaţi în libertate de Tribunalul Bucureşti în dosarul operaţiilor estetice ilegale de la Spitalul de Arşi trebuie să se prezinte astăzi în arestul Poliţiei Capitalei, după ce instanţa supremă a admis recursul procurorilor DNA şi a decis ca ei să fie cercetaţi după gratii. Amintim că managerul spitalului, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi încă un chirurg au fost arestaţi din prima. Un singur chirurg va fi cercetat în libertate. Sentinţa este definitivă

În 26 aprilie, cei 5 chirurgi – Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu, Elena Cristina Isac – şi asistenta Carmen Florea, de la o clinică privată, au fost lăsaţi în libertate de instanţa Tribunalului Bucureşti, care a dispus cercetarea lor sub control judiciar, după ce fuseseră reţinuţi de procurorii DNA.

Singurul medic care va fi cercetat în libertate este Ioan Costică Ghiţă Plujdescu.

Stenogramele depuse de anchetatori la dosar – una în care un chirurg îşi uita şpaga în halat şi era sunat la telefon de un coleg să-i spună ce să facă cu plicul – nu i-au convins pe cei de la prima instanţă, însă nu au fost trecute cu vederea de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Procurorii îi acuză pe medici că cereau mită între 450 şi 3.400 de euro pentru operaţii estetice pe care le decontau apoi la CNAS, de unde încasau câte 5.000 de euro pentru fiecare intervenţie chirurgicală. Se pare însă că reprezentanţii CNAS au sesizat anchetatorii iar aceştia au instrumentat cazul mai multe luni.

Asistenta medicală de la clinica privată era cea care racola clientele şi făcea reclamă chirurgilor de la Spitalul de Arşi, convingând că preţurile de acolo sunt mult mai mici decât în clinicile particulare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.