Inchisoare cu executare in dosarul traficului cu masini de lux: Magherescu – 7 ani, Adrian Mihai Radu – 5 ani

Alexandru Magherescu, cel care si-a dat furata masina pentru a incasa asigurarea, dar i-a vandut-o lui Cristi Munteanu care i-a revandut-o lui Andrei Margaritescu, a fost condamnat miercuri, de Tribunalul Municipiului Bucuresti, la 7 ani de inchisoare cu executare. Margaritescu a primit 3 ani, pentru tainurire, iar Munteanu 5 ani pentru complicitate la tentativa de inselaciune, sentintele fiind tot cu executare. In dosarul privind inselaciuni cu masini luate in leasing, instanta i-a mai condamnat pe Adrian Mihai Radu la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare si pe sotia acestuia, Bianca Radu, la 2 ani sub supraveghere pentru fapta de tainuire.

Alexandru Magherescu este medic, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari. El a fost proprietarul unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat in actele Politiei, dar era utilizat de Andrei Margaritescu si de Cristi Munteanu. Cum a fost posibil? Foarte simplu: proprietarul a dat autoturismul la Politie ca fiind furat, dar a vandut-o unuia dintre fotbalisti, care, ulterior, a revandut-o colegului sau.

Potrivit anchetei procurorilor, Magherescu a fost acuzat anul trecut ca i-a dat, in urma cu 2 ani, masina Audi A8 fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat masina furata, pentru a incasa asigurarea pe ea.

Dupa ce a tinut masina o perioada, Cristi Munteanu a reuşit, cu complicitatea unora dintre inculpatii din dosar, sa intocmeasca pentru ea acte “in regula”. La inceputul lui 2011, Munteanu i-a vandut masina colegului său de la Dinamo, Andrei Mărgăritescu.

In aprilie 2011, procurorii Parchetului Capitalei au inceput urmarirea penala pe numele a 9 persoane (din cele 37 audiate) in cazul unor furturi de masini de lux, printre cei acuzati fiind si fostii fotbalisti dinamovisti.

Procurorii i-au acuzat pe Andrei Margaritescu si pe Cristi Munteanu ca sunt “dobanditori de drept ai unei masini furate”, despre care “aveau in mod clar cunostinta ca face obiectul unei infractiunui de furt”.

Sentinta in acest caz nu e definitiva, ea putand fi atacata cu recurs de partile din dosar.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Ce bine imi pare ca intra hotii astia 2 fratii Magherescu la parnaie. Acolo le e locul! Halal doctori.. doar cu numele, tasu a fost doctor serios, astia si-au cumparat diplomele. 2 hoti vagabonti curvari nenorociti, a venit timpul sa plateasca. sper sa nu-si scape sapunul prea des!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.