Izaura, în arest la domiciliu

Tribunalul Argeş a emis în această seară mandat de arest la domiciliu pe numele Izaurei Anghel, fiica lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au cerut arestarea ei preventivă, reţinând-o aseară pentru 24 de ore într-un dosar de corupţie. Când a fost scoasă cu cătuşe din Parchet pentru a fi dusă în arestul Poliţiei, Izaura le-a strigat de câteva ori jurnaliştilor “poezia” pe care o repetă de câteva luni: “Băsescu m-a arestat!”. Momentul a fost filmat de România TV.

Ea a încercat să mituiască un gardian cu 1.000 de euro, pentru a interveni pe lângă membrii Comisiei de muncă din Penitenciarul Colibași ca să obțină pentru Bercea dreptul la muncă în închisoare şi, implicit, reducerea pedepsei.

Totodată, Izaura i-a înmânat agentului din penitenciar un telefon mobil şi un încărcător, promiţându-i că îi va da 300 de euro în momentul în care acestea vor ajunge la Bercea.

Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Magistraţii Tribunalului Argeş au emis mandat de arestare şi pe numele lui Sandu Anghel, care însă este deja încarcerat în Penitenciarul Colibaşi, pentru 8 ani şi 9 luni, sub acuzaţia de tentativă de omor.

Poate că judecătorii au evitat să o trimită după gratii pe Izaura pentru faptul că are un copil de 6 săptămâni, care i-a fost adus de familie, la alăptat, din 2 în 2 ore în arestul Poliţiei, pe tot parcursul celor 24 de ore de reţinere.

Graţiata lui Băsescu, fără tratament preferenţial

Să ne amintim însă că femeia graţiată la începutul lunii iunie a.c. de preşedintele Traian Băsescu fusese condamnată şi încarcerată deşi avea acasă 5 copii minori, cel mai mic, o fetiţă, având numai 5 săptămâni. I-a murit după 4 luni.

Angela Lican, de 38 de ani, ispăşise deja 1 an şi 2 luni din pedeapsă când a fost graţiată. Fusese condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru că a furat 25 de lalele de pe spaţiul public din Bucureşti. Locuieşte în satul Valea Roşie, jud. Călăraşi, într-o casă fără curent electric, şi venise în Capitală să vândă urzici.

Iată povestea Angelei Lican, relatată chiar de ea pentru www.gandul.info:

„În 2009, prin mai, m-am dus la BIG Berceni, cu nişte urzici. Până să le vând, a venit Poliţia Comunitară şi mi le-a luat. Nu mai aveam bani nici să mă-ntorc acasă. Forţată de situaţie, am furat florile alea. În mintea mea era să le vând. 25 de lalele. Măcar de maşină să am bani, şi de pâine. N-am făcut bine că le-am luat, da’ eram disperată. M-au găsit poliţiştii iar, m-au luat la secţie, au făcut proces verbal şi, pe urmă, dosar penal. Nu prea am dat importanţă, că nu-mi venea să cred. Şi anu’ trecut, pe 28 mai, Tribunalu’ a dat decizie definitivă: 2 ani şi 6 luni cu executare. M-au reţinut pe 7 iulie, la Poliţia din Olteniţa, când m-am dus să-mi fac buletin. M-a chemat Bodârlău Valentin la el în birou şi de acolo m-au luat, m-au dus la doctor şi, pe urmă, la puşcărie. Stai, domne, că am o fetiţă de 5 săptămâni, că alăptez. Nimic! Pe urmă m-au dus la Târgşor. Am cerut o amânare, n-a interesat pe nimeni. După 4 luni, copilu’ mi-a murit. Am cerut învoire să vin la-nmormântare; nu mi-au dat. Înţelegeţi?! Nici la înmormântarea copilului nu m-au învoit. După ce mi-a murit fata, mi-au spus că acum nu mai am nevoie de învoire…„.

Magda SEVERIN  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.