Judecătoarea spăgară Veronica Cîrstoiu, suspendată din funcţie

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, suspendarea din funcţie a judecătoarei şpăgare Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), arestată preventiv pentru luare de mită.

Articolul 62, alin. l, lit. a, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, prevede că magistratul este suspendat din funcţie în cazul în care a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa prin ordonanţă sau rechizitoriu. La 10 zile de la arestarea judecătoarei şpăgare, CSM a decis să o suspende.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie în 9 august şi a doua zi arestaţi preventiv, pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Veronica Cîrstoiu a primit, prin intermediari, suma de 1,2 milioane euro, pentru a da soluţii favorabile în dosare penale, printre care şi în cel în care a fost revizuită condamnarea la 7 ani închisoare a lui Dinel Staicu.

Omul de afaceri a fost şi el arestat, în 13 august.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.