Liderul deputaţilor PSD, deferit justiţiei pentru că şi-a angajat fiica la Parlament. El riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani

Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD, a fost trimis în judecată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), pentru conflict de interese. Mai precis, el şi-a angajat fiica la biroul parlamentar. Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţie. El riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă. Dacă modificările operate de Camera Deputaţilor – for decizional – în Codul Penal vor rămâne valabile, Neacşu va putea scăpa de puşcărie. Este însă greu de crezut acest lucru, Curtea Constituţională primind deja 3 sesizări în acest sens, două de la PDL şi una de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând a se pronunţa în 15 ianuarie în privinţa neconstituţionalităţii legii de modificare a  Codului Penal.

Potrivit procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ, Marian Neacșu, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a fiicei sale în cadrul biroului său parlamentar și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 – decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

Potrivit Art. 253 din Codul Penal, “fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.