Medicul Ioan Lascar, audiat de procurori in cazul Nastase

Prof. dr. Ioan Lascar, seful clinicii de chirurgie plastica a Spitalului Floreasca, este audiat marti dupa-amiaza de procurorii DNA, in cazul Nastase. El a condus echipa de medici care l-a operat pe fostul premier PSD si il ingrijeste acum, alaturi de dr. Bradisteanu, pe condamnat, dupa presupusa tentativa de sinucidere de saptamana trecuta. Dr. Lascar nu a permis, luni, transferarea lui Nastase la spitalul-penitenciar Rahova, pe motiv ca pacientul sau nu este deplasabil, si a pasat responsabilitatea luarii unei asemenea decizii Politiei si IML, care ar trebui sa infiinteze o comisie de medici in acest sens.

Ioan Lascar s-a prezentat la sediul DNA in jurul orei 15:30, el refuzand sa dea declaratii presei.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, dimineata, ca a inceput urmarirea penala impotriva medicului Serban Bradisteanu pentru favorizarea infractorului.

Se pare ca Bradisteanu a fost interceptat telefonic de catre anchetatori sambata, cand le-ar fi spus la telefon membrilor familiei, dar si prietenilor apropiati  ai fostului prim-ministru, ca starea acestuia este “foarte buna” si ca nu exista vreun risc, dupa presupusa tentativa de sinucidere de saptamana trecuta.

In declaratiile publice, Serban Bradisteanu a afirmat insa ca Adrian Nastase risca sa faca atac de cord si ca ar trebui operat, dar are nevoie de acceptul pacientului.

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat ca are dubii privind diagnosticul pus de acest medic fost senator PSD si el insusi urmarit penal de DNA pentru coruptie.

Totodata, s-a inceput urmarirea penala pentru favorizarea infractorului si in cazul a 4 ofiteri de politie care trebuiau sa puna in aplicare mandatul de incarcerare a lui Adrian Nastase.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.