Nastase, citat la domiciliu in dosarul “Matusa Tamara”. Procesul s-a amanat pentru 3 septembrie

Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat, luni, judecarea dosarului “Matusa Tamara” pentru 3 septembrie, cand urmeaza sa fie audiati fostul premier Adrian Nastase, consilierul acestuia Ristea Priboi (fost deputat in perioada 2000-2004) si fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu. Nastase, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare intr-un alt dosar, “Trofeul Calitatii”, si internat in prezent la Spitalul Floreasca, a fost citat la domiciliu, intrucat el nu are inca statutul de detinut.

Aparatorii lui Adrian Nastase au cerut judecatorilor amanarea dosarului, avand in vedere “intamplarile de notorietate publica”, sustinand ca Nastase dorea sa dea o declaratie ampla in fata magistratilor.

Avocatul Ioan Cazacu a cerut un termen pentru a fi audiati toti inculpatii in aceeasi sedinta de judecata.

“Inalta Curte apreciaza ca este o imposibilitate obiectiva de prezentare a lui Adrian Nastase la proces. Acordam termen pentru data de 3 septembrie, ora 9.00, cu citarea lui Adrian Nastase la domiciliul sau, pentru ca nu sunt indeplinite dispozitiile legale pentru constatarea punerii in executare a mandatului”, a spus presedintele Completului de 5 judecatori.

ICCJ a decis, in 15 decembrie 2011, achitarea lui Adrian Nastase, a lui Ioan Melinescu si a lui Ristea Priboi in dosarul “Matusa Tamara”,   judecati pentru fapte de coruptie.

Sentinta a fost atacata cu recurs de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Completul de 5 judecatori al ICCJ(M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.