Nelu Iordache a fost reţinut de anchetatori. DNA cere arestarea lui preventivă

Nelu Iordache, patronul Romstrade şi Blue Air, a fost reţinut, sâmbătă seara în jurul orei 19.00, de anchetatorii anticorupţie, după ce joi i-au percheziţionat sediile firmelor şi l-au audiat toată noaptea. Omul de afaceri este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni: deturnare de fonduri europene – de la firma Romstrade, care trebuia să construiască un tronson din autostrada Arad-Nădlac, către Blue Air, pentru cumpărarea de avioane şi terenuri pe care voia să construiască un aeroport -, utilizarea cu rea-credinţă a creditului societăţii comercuale şi spălare de bani, toate în formă continuată. Direcţia Naţională Anticorupţie solicită Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Nelu Iordache, iar instanţa trebuie să decidă până duminică seara dacă va fi cercetat în arest.

Nelu Iordache a fost audiat şi vineri mai multe ore, şi sâmbătă dimineaţă, dar de data aceasta nu a mai fost lăsat să plece. În urma audierilor, procurorii anticorupţie au decis să emită o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pe numele lui.

Patronul Romstrade şi Blue Aira fost dus în arestul Poliţiei Capitalei şi urmează să apară în faţa unui judecător al Tribunalului Bucureşti în cursul zilei de duminică, ordonanţa de reţinere expirând în 2 decembrie, după ora 18.00.

Prejudiciul adus de acesta prin faptele pe care le-a comis este de circa 6 milioane de euro.

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Magda SEVERIN  

1 COMENTARIU

  1. Ce gasin in “Romania Libera” din 28 Februarie 2012

    Re : Scris de Patraulea : – sa se faca curatenie in dosarele revolutionarilor peste jumatate din ei si-au luat certificatele prin mita an de an s-au imultit ca ciupercile dupa ploaie ( un om de bine, nu )
    2. # un om de binepe 13 Dec 2010 la 12:12 pm
    In sfarsit s-a facut -in parte – dreptate. Excelenta sa, comisar-sef Gadina Constantin si doamna Corduneanu, onorata cumparatoare de drepturi litigioase, au fost evacuati din spatiul detinut in Calea Dorobanti, nr.56, de un executor judecatoresc, in urma unei sentinte judecatoresti definitive.
    Sa spuna multumesc pentru banii pe care i-a mancat pana acum si sa invete sa munceasca cinstit, ca majoritatea oamenilor din Romania . https://www.asociatia21decembrie.ro/2010/02/scrisoare-deschisa-a-asociatiei-22-decembrie-1989-baia-mare/Oare nu e vorba de viitorul inlocuitor a lui Mester ? “Da-ti pe –google : “Gadina Constantin” si va ve-ti lecui . Partea a II-a : CUM UN “REVOLUTIONAR” CU MERITE DEEOSEBITE APOI “IMPUSCAT” ARE 2 CERTIFICATE SCRISE DE D-L. GADINA CONSTANTIN SI DE AL SAU NEPOT .

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.