Nelu Iordache, cercetat în alte 3 dosare penale. El şi-a denunţat complicele de la CNADNR

Nelu Iordache este cercetat în alte 3 dosare de corupţie, potrivit procurorului DNA prezent, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), unde instanţa a judecat recursul omului de afaceri împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă a sa în dosarul fraudării fondurilor europene.

Avocatul lui Iordache a cerut ca acesta să fie cercetat în libertate, întrucât firmele sale Romstrade şi Romstrade Logistic Expres (taxi aerian) se află în insolvenţă şi trebuie să efectueze operaţiuni comerciale.

Judecătorii au decis însă, definitiv, că Iordache rămâne în arest preventiv, după ce reprezentantul DNA a precizat că patronul Romstrade şi Blue Air prezintă un grad ridicat de pericol, întrucât i s-au deschis alte două dosare penale, pentru că a luat bani pentru lucrările de la drumul Alexandria-Craiova şi Centura Bistriţei, plus încă unul, în care este cercetat chiar dacă el este denunţătorul unui funcţionar din Ministerul Transporturilor – CNADNR, căruia i-a dat mită.

Procurorul anticorupţie a explicat că, după momentul arestării, Iordache s-a hotărât să vorbească şi l-a denunţat pe un funcţionar din Ministerul Transporturilor despre care a spus că i-a dat 33.000 de lei pentru ca acesta să urgenteze încasarea unor fonduri ce-i fuseseră aprobate omului de afaceri.

Potrivit procurorului DNA, deşi a făcut denunţ împotriva angajatului de la CNADNR-MT, procurorii anticorupţie au început cercetările penale şi în cazul omului de afaceri în acest ultim caz. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Pe ce facem pariu ca pe domnul Nelu Iordache justitia romaneasca il va face ” uitat ‘ in viitoarele trei luni?

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.