Nicuşor Constantinescu, suspendat de la şefia CJ Constanţa

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat ieri, de prefectul de Constanţa, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, iar prerogativele i-au fost preluate de Cristinel Dragomir, vicepreşedinte CJ Constanţa. Decizia reprezentantului Guvernului în teritoriu survine după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, săptămâna trecută, meţinerea deciziei de arestare preventivă a acestuia.

Deocamdată, arestarea este în lipsă iar baronul PSD nu are de gând să revină prea curând în ţară, după ce s-a operat în SUA, în luna mai, şi nu s-a întors la termenul stabilit de procurorii anticorupţie – mijlocul lunii iunie. De altfel, şeful CJ Constanţa n-a mai dat pe la serviciu din martie.

Constantinescu este trimis în judecată în 2 dosare de corupţie iar anchetatorii îl cercetează într-un al treilea dosar.

Iată comunicatul Prefecturii Constanţa:

”Având în vedere comunicarea Curţii de Apel Bucureşti înregistrată la Prefectura Constanţa, cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Încheierii Curţii de Apel Bucureşti nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinscu, luni, prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului şefului CJ Constanţa, până la încetarea măsurii arestării preventive. Compartimentul controlul legalităţii actelor şi contencios administrativ va comunica prezentul ordin lui Nicuşor Daniel Constantinescu, Consiliului Judeţean Constanţa şi Secretarului General al Judeţului”.

Ordinul prefectului poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucureşti a arătat că preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a încălcat în mod flagrant obligaţiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, el neavând nicio justificare.

În acelaşi document, judecătorul a mai spus că nu s-a făcut dovada necesităţii ca Nicuşor Constantinescu să rămână pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizând că există posibilitatea efectuării unui astfel de tratament şi pe teritoriul României.

Avocaţii baronului PSD au contestat sentinţa TB, dar CAB a respins-o, în 7 august.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.