Noul director al CFR SA dă undă verde contractelor de consultanţă şi asistenţă tehnică

Abia numit director general al CFR, George Micu a reluat procedurile de achiziţie publică a unor servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică, semnând declaraţiile pe proprie răspundere, informează, miercuri, Ministerului Transporturilor (MT). În valoare totală de 120,85 milioane lei, acestea fuseseră blocate de fostul director general al CFR SA, Dimitris Sophocleous, al cărui Plan de administrare  a fost refuzat de AGA, acum 2 zile, şi şi-a dat demisia.

“Au fost deblocate şi transmise către ANRMAP procedurile de achiziţie a 6 contracte de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru proiecte feroviare, în valoare totală de 120.850.448 lei, prin semnarea declaraţiilor pe proprie răspundere de noul director general al CFR SA, George Micu. Procedura de achiziţie publică a acestor servicii a fost blocată la sfârşitul lunii martie, aproape 3 săptămâni, de Dimitris Sophocleous, fostul manager al companiei, prin refuzul semnării declaraţiilor pe proprie răspundere, necesare pentru completarea documentaţiilor în vederea transmiterii la ANRMAP”, se arată într-un comunicat al MT.

Pentru consultanţă sunt 2 contracte:

1. „Consultanţă în domeniul managementului execuţiei şi pentru verificarea execuţiei lucrărilor de construcţii şi instalaţii” aferentă obiectivului „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secţiunea cf Coşlariu – Sighişoara”. Valoare totală estimată: 68.144.366 lei fără TVA

2. „Consultanţă în domeniul managementului execuţiei şi pentru verificarea execuţiei lucrărilor de construcţii şi instalaţii” aferentă obiectivului „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secţiunea cf Coşlariu – Simeria”. Valoare totală estimată: 47.199.030 lei fără TVA

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană (85%) şi din bugetul de stat (15%).

Pentru asistenţă tehnică sunt 4 contracte:

1. Asistență tehnică în domeniul managementului de proiect și supervizarea lucrărilor de proiectare și execuție aferentă obiectivului „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată”. Valoare totală estimată: 1.966.884 lei, fără TVA.

2. Asistență tehnică în domeniul managementului de proiect și supervizarea lucrărilor de proiectare și execuție aferentă obiectivului “Sistem de detectare a cutiilor de osii supraîncălzite și a frânelor strânse”. Valoare totală estimată: 934.208 lei, fără TVA.

3. Asistență tehnică în domeniul managementului  de proiect și supervizarea  lucrărilor de proiectare și execuție aferentă obiectivului „Modernizarea instalațiilor de centralizare electromecanică pe secția de circulație SICULENI – ADJUD”. Valoare totală estimată:  1.704.031 lei fără TVA.

4. Asistență tehnică în domeniul managementului de proiect și supervizarea lucrărilor de proiectare și execuție aferentă obiectivului „Modernizarea instalațiilor de centralizare electromecanică pe secția de circulație ILIA – LUGOJ”: Valoare totală estimată: 901.929 lei fără TVA.

Sursa de finanţare este asigurată din fondurilor externe nerambursabile FEDR (71.12%) şi Buget de stat ( 28.88%).

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.