UPDATE 2! Percheziții la Facultatea de Medicină din Craiova

Astăzi au loc percheziții în 15 locații din județul Dolj, printre care Facultatea de Medicină, Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Socială și un spital din Craiova, într-un dosar în care mai mulți profesori universitari sunt acuzați că au cerut de la studenți sume cuprinse între 50 și 100 de euro în schimbul promovării examenelor.

UPDATE 8 iulie: Cinci profesori de la Facultatea de Medicină și Facultatea de Moașe și Asistență Socială din Craiova au fost puși sub urmărire penală, informează Parchetul General.

Este vorba despre Lucica Roșu, Cristina Petrică, Dănuț Firu și Daniela Denisa Cernea, acuzați de luare de mită și Bogdan Cotoi, cercetat pentru complicitate la luarea de mită și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Cei 5 profesori sunt cercetaţi sub control judiciar, cu interzicerea exercitării profesiei.

În același dosar, Raluca Eugenia Iovan (secretară) este cercetată pentru trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În urma perchezițiilor au fost identificate și indisponibilizate sume în lei și valută (55.423 lei, 13.760 euro), precum și sume în diferite alte valute, fiind ridicate înscrisuri și bijuterii din aur (peste 500 de piese).

UPDATE: Procurorii au dus la audieri 75 de persoane.

Ofiţerii anticorupţie, cu sprijinul Jandarmeriei Române şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au descins şi la domiciliile unor cadre didactice.

Vor fi puse în executare 80 mandate de aducere, informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), într-un comunicat remis redacţiei.

DGA 2

În documentarea activității infracționale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Dolj. (M.S.)

DGA 1

Sursă foto: DGA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.