Politie de hartie: a cerut si primit ok-ul Tribunalului Bucuresti sa-l incarcereze pe Nastase dupa 6 zile

Situatie fara precedent in justitia romana: Politia a cerut, marti, ok-ul Tribunalului Bucuresti (TB) ca sa execute mandatul de incarcereare a lui Adrian Nastase, pe care nu este capabila de 6 zile sa il puna in aplicare. Daca politistii vor proceda la fel in cazul tuturor condamnatilor, atributiile lor vor trebui transferate altei institutii.

Concret, judecatorii Tribunalului Bucuresti au discutat, marti, o solicitare a IGPR prin care institutia cerea lamuriri instantei in legatura cu procedurile care trebuie urmate privind punerea in aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Nastase.

“Astazi, Tribunalul Bucuresti a raspuns unei solicitari facute de la Politie care ne-a facut cunoscut ca nu pot sa puna in executare mandatul nostru. Judecatorul cauzei a decis ca nu exista un impediment si ca este necesara punerea in executare a mandatului emis de TB. S-a dispus punerea in executare si continuarea executarii acestui mandat”, a declarat Laura Andrei, presedintele TB.

Magistratul a precizat ca “felul in care cei de la Politie vor decide daca se continua executarea si formele in care se continua aceasta executare este strict problema lor”.

Solutia nu este definitiva, este supusa recursului in temen de 10 zile de la pronuntare.

Intrebata daca a fost finalizata procedura de punere in executare a mandatului pentru ceilalti inculpati din dosarul Trofeul Calitatii, presedintele TB a declarat: “Pana in acest moment avem confirmata o singura incarcerare.[…] Un singur proces verbal de incarcerare exista in acest moment pentru toti condamnatii din acest dosar, iar persoana incarcerata nu este Adrian Nastase”.

Avocatul fostului premier, Ioan Cazacu, a cerut Tribunalului Bucuresti ca Adrian Nastase sa fie prezent in sala de judecata, insistand ca acest proces sa fie amanat, data fiind situatia “de notorietate”. El a sustinut ca, ca din punct de vedere legal, clientul sau “se afla in stare de detinere, este arestat si pazit”.

Magistratii, dar si cei de la Politie, arata insa ca mandatul de aducere nu a fost pus in executare, astfel ca Nastase nu are inca statutul de detinut.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.