UPDATE! Poliţist din Argeş, prins cu mita

Un agent de poliţie de la IPJ Argeş a fost prins cu 1.000 lei şpagă primită de la o şoferiţă pe care a depistat-o conducând un autoturism cu numărul de înmatriculare provizoriu expirat. Acesta i-a pretins suma de bani pentru a nu-i întocmi acte de constatare a infracţiunii la regimul circulaţiei rutiere, iar soţul femeii l-a denunţat. Flagrantul a fost organizat de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii (SRI).

UPDATE 31 octombrie: Poliţistul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

„În fapt, marţi, 29 octombrie a.c., ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Argeş au fost sesizaţi de P.G.A. cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 07.00, soţia sa a fost depistată conducând pe drumurile publice un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii expirate. Pentru a nu-i întocmi actele de constatare cu privire la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, agentul principal de poliţie D.I., din cadrul I.P.J. Argeş – Poliţia municipiului Piteşti, i-a pretins suma de 1.000 lei”, informează DGA, în comunicatul remis redacţiei.

Imediat, denunţătorul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, unde a formulat denunţul, iar miercuri a fost constatată infracţiunea flagrantă, când asupra agentului de poliţie a fost găsită suma de 1.000 lei primită de la denunţător.

Pe numele poliţistului a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, iar mâine va fi prezentat Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă.

Pe parcursul cercetărilor, ofiţerii anticorupţie au beneficiat de sprijinul IPJ Argeş  şi IJJ Argeş.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.