UPDATE! Procesul Kovesi – Antena 3 va fi judecat la Tribunalul București

La solicitarea lui Mihai Gâdea, dat în judecată de șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, Judecătoria Sectorului 1 a admis astăzi, la primul termen, declinarea competenței în favoarea Tribunalului București. În acest fel se mai trage de timp câteva luni bune, până când dosarul va fi repartizat unui complet iar acesta îl va studia.

UPDATE 16 octombrie: Tribunalul București a decis ca Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei Laurei Codruța Kovesi. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Deja au trecut 8 luni de când Kovesi a acţionat în judecată postul Antena 3, dar și pe unii invitaţi ai emisiunilor lui Gâdea, care au acuzat-o că ar fi luat bani de la interlopul Bercea Mondial.

Este vorba despre Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea . directorul postului, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc și Bianca Nae.

În 8 iulie 2014, Inspecţia Judiciară a CSM a stabilit că declaraţiile lui Bercea strigate, din duba Poliţiei, jurnaliştilor prezenţi la sediul DNA, referitoare la faptul că le-ar fi dat „două milioane de euro” Laurei Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, şi Liviei Stanciu, şeful ÎCCJ,  pentru a-l scăpa de puşcărie, au afectat independenţa Justiţiei.

Valul de acuzaţii nefondate la adresa şefului DNA a venit în emisiunile lui Gâdea cu o lună şi jumătate înainte de condamnarea definitivă a fondatorului Antena 3, Dan Voiculescu, la 10 ani de închisoare, pentru spălare de bani în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) – vezi şi motivarea instanţei supreme.

Ulterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Mihai Gâdea primeşte de la Antena 3 un salariu de 30.000 de euro/lună.

Kovesi a cerut obligarea pârâților la plata în solidar a sumei de 1.000.000 lei reprezentând prejudiciul creat, dar și a cheltuielilor de judecată. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.