Procuror al Parchetului General, băut la volan a accidentat doi oameni

Procurorul Dumitru Cismaru, de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), a fost pus sub urmărire penală, în 14 ianuarie, pentru că a condus aututorismul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului (îmbibaţie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge), producând un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale rezultă că în 26 decembrie 2012, în jurul orei 18.30, în timp ce conducea un autoturism pe Calea 13 Septembrie din Bucureşti (pe direcţia Ghencea către Şos. Progresul), învinuitul Dumitru Cismaru, ajuns la intersecţia cu strada Mihail Sebastian, nu a respectat culoarea semaforului şi a produs un accident de circulaţie, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vătămarea corporală a două persoane, informează, marţi, Ministerul Public.

După producerea accidentului, învinuitul Dumitru Cismaru a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în urma cărora s-a stabilit că, la ora 20.20, învinuitul avea o alcoolemie de 1,90 gr. %0 (proba I), iar la ora 21.20, de 1,70 gr. %0 (proba II).

Nu este însă singura problemă pe care o are Cismaru. În 10 octombrie 2012, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a aplicat un avertisment procurorului pentru că a refuzat nejustificat să îndeplinească o îndatorire de serviciu, sancţiunea venind după revocarea sa din funcţia de inspector, pus să verifice un coleg solidar cu manifestanţii Pieţei Universităţii.

Cu probleme la CSM

CSM l-a revocat, în 7 februarie 2012, pe inspectorul judiciar Dumitru Cismaru, desemnat să verifice contextul în care un procuror arădean a făcut declaraţii cu privire la manifestanţii din Piaţa Universităţii. “Plenul CSM a hotărât, în temeiul dispoziţiilor art. 61 alin. 3 indice 2 din Legea 317/2004, revocarea din funcţia de inspector a domnului procuror Dumitru Cismaru”, informa Biroul de presă al CSM.

Propunerea a fost formulată de conducerea Inspecţiei Judiciare, “ca urmare a constatării neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu în contextul verificărilor directe dispuse a fi efectuate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara”.

Plenul CSM a analizat propunerea Inspecţiei Judiciare şi a dispus, cu unanimitate de voturi, revocarea inspectorului procuror Dumitru Cismaru, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, informa, în 10 octombrie 2012, Biroul de presă al CSM. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.