UPDATE! Sechestru pe produsele rafinăriei Petrotel Lukoil din reţeaua Oil Terminal

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a decis punerea sub sechestru asigurător a produselor Rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei – exact prejudiciul constatat de procurori în urma percheziţiilor din 2 octombrie. Informaţia a fost transmisă astăzi, de Oil Terminal, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

UPDATE 7 octombrie: Sechestrul a fost ridicat, după ce premierul Victor Ponta şi-a exprimat public îngrijorarea faţă de soarta celor 3.500 de angajaţi ai rafinăriei.

“Ponderea tranzacţiilor Lukoil la 30.09.2014 este de 34,2% din cifra de afaceri preliminată a Oil Terminal. Conducerea Oil Terminal va analiza de urgenţă situaţia cu toţi factorii implicaţi şi va stabili un plan de măsuri pentru limitarea impactului acestui eveniment asupra activităţii sale”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Procurorii au percheziţionat, în 2 octombrie, sediile mai multor companii aparţinând Lukoil, inclusiv la rafinăria din Ploieşti. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat la 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală şi restul din spălare de bani.

Procurorii au ridicat în urma descinderilor mai mulţi saci cu documente. După o zi, Lukoil a oprit producţia rafinăriei din Ploieşti. Compania contestă măsura de blocare a conturilor, aducând ca argument problema socială. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.