Seful Biroului Permise Auto Brasov, trimis in judecata pentru luare de mita

Ofiterul Vasile Rotariu, seful Biroului Examinari Permise de Conducere Brasov, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov, fiind acuzat de doua infractiuni de luare de mita, ambele in forma continuata, si de efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o indeplineste, in scopul obtinerii pentru sine de bani – tot in forma continuata. Alaturi de el a fost trimis in judecata si administratorul scolii de soferi SC Lucatrans SRL, Traian Luca, acuzat de 4 infractiuni de trafic de influenta, 3 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, din care una in forma participatiei improprii, toate in forma continuata si dare de mita in forma continuata.

Potrivit anchetatorilor, intre decembrie 2011 – aprilie 2012, ofiterul de politie Vasile Rotariu, in calitate de sef al Biroului Examinari Permise de Conducere in cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Brasov, a primit de la Traian Luca si de la un denuntator combustibil auto, plata contravalorii unor facturi de telefonie mobila si reparatii la autoturismul personal, in valoare totala de 1.787 lei, in vederea obtinerii permiselor de conducere de catre elevii scolii de soferi SC Lucatrans SRL.

“In perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Luca Traian a pretins si primit de la 4 candidati la examenul pentru obtinerea permisului de conducere suma totala de 1.600 lei si 150 de euro, pentru a interveni pe langa inculpatul Rotariu Vasile si pe langa alti angajati ai SPCRPCIV Brasov pentru a-i determina sa le faciliteze promovarea probei practice la sustinerea acestui examen. De asemenea, Luca Traian a semnat in fals sau a determinat alte persoane sa intocmeasca in fals documentele referitoare la absolvirea unei scoli de soferi si la inscrierea la examen in numele a doi dintre cursanti”, se arata in comunicatul remis, marti, de DNA.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor autoturisme apartinand celor doi inculpati. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI – Directia Generala Anticoruptie (DGA).

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Brasov. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.