Şeful de la Investigarea Fraudelor IJP Ialomiţa, prins cu şpaga

Cornel Tache, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Ialomiţa, a fost prins în flagrant, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în timp ce primea şpagă 20.000 de lei de la denunţător. El a fost reţinut sub acuzaţiile de luare de mită, complicitate la evaziune fiscală şi trafic de influenţă şi este prezentat, marţi, Curţii de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile. Alături de Tache a fost reţinut şi Dragoş-Laurenţiu Păun, consilier superior la Serviciul Sănătate şi Bunăstare Animală din cadrul Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa, acuzat de luare de mită.

Potrivit anchetatorilor anticorupţie, Cornel Tachea primit cu titlu de mită, în perioada iulie – septembrie, de la un denunţător, mai multe sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, înlesnindu-i acestuia desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.

De asemenea, în cursul anului curent, inculpatul Tache a primit de la acelaşi denunţător suma de 32.000 de lei pentru a-şi folosi influenţa asupra lucrătorilor de poliţie de la IPJ Călăraşi – Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să îi determine să soluţioneze un dosar în care era cercetat penal pentru evaziune fiscală, în favoarea acestuia.

DNA mai arată că, în august – septembrie, inculpatul Păun a primit, în total, suma de 1.000 de lei de la acelaşi denunţător pentru a nu-i aplica acestuia sancţiunile legale pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la măsurile sanitar-veterinare.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.