Şoferul TIR-ului care a omorât 14 români dintr-un microbuz în Ungaria, condamnat la 7 ani de închisoare

Şoferul român care a provocat, în 30 octombrie 2011, un accident soldat cu 14 morţi, pe autostrada M43 din sudul Ungariei, a fost condamnat, miercuri, la 7 ani de închisoare, de o instanţă din Szeged. Totodată, el nu va avea voie să conducă timp de 7 ani şi nici dreptul de a intra pe teritoriul Ungariei 5 ani după ispăşirea pedepsei. Rănit şi el în accident, conducătorul auto a venit în cârje în sala de judecată. Are 31 de ani şi domiciliul în Arad.

Amintim că în teribilul accident din 30 octombrie 2011 şi-au pierdut viaţa 14 cetăţeni români, inclusiv o fetiţă de 6 ani, un băieţel de 8 ani şi 4 femei. Toţi se aflau într-un microbuz înmatriculat în România ce se deplasa pe autostrada M3.

Din faţă, pe contrasens, se deplasa un autotren care transporta lemn din Arad către Germania, iar în dreptul microbuzului, într-o curbă, TIR-ul a derapat de pe banda sa de mers, a rupt bara ce desparte cele două sensuri, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu vehiculul de persoane.

Microbuzul nu era autorizat pentru transport, vehiculul fiind modificat de proprietar, care se afla la volan în momentul accidentului şi a decedat pe loc. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.