Termenul si amanarea in dosarul Nastase

Nesfarsitul recurs in dosarul “Trofeul Calitatii” a primit miercuri,  la al 7-lea termen, o noua amanare, pentru 13 iunie. Probabil ca magistratii ICCJ il lasa pe Adrian Nastase sa utilizeze toate caile de aparare, pana cand le va epuiza si se va face definitiv de ras. Din declaratiile sale potrivit carora vrea sa se termine totul cat mai repede, deoarece are probe sa-si dovedeasca nevinovatia s-a ales praful: avocatii sunt atat de ridicoli in a gasi subterfugii de tot felul pentru a mai ciupi o amanare, incat starnesc mila si dispretul, deopotriva. Miercuri, spre exemplu, aparatorii au cerut – nici mai mult, nici mai putin -, audierea ca martori  a celor 30 de membrii BPN ai PSD din 2004, printre care se numara si Victor Ponta.

Instanta Inaltei Curti a respins majoritatea cererilor probatorii legate de martorii solicitati de avocatii apararii pentru a fi audiati in cazul Adrian Nastase. Magistratii au ramas in pronuntare pe 4 cereri: una depusa de Corneliu Liviu Popescu si alte 3 de avocatul Ion Cazacu.

De la trimiterea in judecata a dosarului au trecut 3 ani si jumatate, iar probele sunt arhicunoscute.

In ianuarie a.c., Adrian Nastase a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare, iar complicii sai, 6 la numar, au primit de 3 ori mai mult: cate 6 ani de inchisoare cu executare. Toti sunt acuzati ca au colectat, prin intermediul unei institutii publice – Inspectoratul de Stat in Constructii -, bani pentru finantarea campaniei electorale a lui Adrian Nastase la Presedintie, in anul 2004.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.