UPDATE 2! Un procuror a jucat la poker banii de flagrant

George Mărgărit, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, este acuzat că, pe vremea când era anchetator la DIICOT Buzău, a jucat la poker (online) banii instituţiei destinaţi mai multor acţiuni de flagrant, suma totală fiind de 100.000 de euro.

UPDATE 23 decembrie: Mărgărit a fost trimis în judecată.

UPDATE 6 noiembrie: DNA a preluat dosarul de la DIICOT.

Iniţial, superiorii săi de la Bucureşti au sezizat că procurorul nu a returnat la timp 10.000 de euro folosiţi la un flagrant pentru prinderea unor traficanţi de haşiş.

Însă la o verificare internă, s-a descoperit dezastrul: suma lipsă din „puşculiţa” instituţiei pentru astfel de anchete este de zece ori mai mare.

În mod normal, după finalizarea flagrantului banii trebuie restituiţi unităţii de Parchet în termen de 14 zile.

DIICOT anunţă că nu poate oferi mai multe informaţii, deoarece a transmis sesizarea către Parchetul General.

“Urmare a materialelor difuzate în presă, în data de 05.11.2013, referitoare la numitul George Mărgărit, fost procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău, facem următoarele precizări: 

La data de 22.10.2013, DIICOT a transmis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), plângerea penală formulată în temeiul dispozițiilor Codului de procedură penală, împotriva procurorului  George Mărgărit, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Având în vedere că plângerea penală se află pe rolul PÎCCJ,  DIICOT nu poate oferi alte informații”.

Oficiali din Parchetul General au precizat că dosarul care îl vizează pe Mărgărit se află „în faza actelor premergătoare“, transmit televiziunile de ştiri. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.