UPDATE! Vanghelie, găsit de ANI cu bani în plus la avere

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat o diferenţă de peste 180.000 de euro între veniturile realizate de primarul Sectorului 5 al Bucureştiului, Marian Vanghelie (PSD), şi averea dobândită de acesta, astfel că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a începe un control în cazul lui. Vanghelie a luat foc la aflarea veştii şi a anunţat că îl dă în judecată pe preşedintele ANI, Horia Georgescu.

UPDATE: Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a constatat că averea lui Vanghelie este în regulă.

Concret, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 787.246 lei (aproximativ 180.300 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de Marian Vanghelie, în perioada 2008 – 2011.

Potrivit declaraţiei de avere, edilul a realizat venituri salariale în cuantum de 253.199 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.040.445 lei, de unde şi diferenţă nejustificată de 787.246 lei.

ANI precizează că l-a înştiinţat pe Marian Vanghelie despre declanşarea procedurii de evaluare, însă acesta nu a depus la dosar un punct de vedere.

Vanghelie acuză însă că nu a primit nicio înştiinţare de a ANI „la adresa la care figurez de 15 ani” şi ameninţă că îl va da în judecată pe preşedintele ANI, pentru calomnie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.