UPDATE! Voiculescu cere strămutarea dosarului

Dan Voiculescu a cerut, ieri, strămutatea procesului în care este judecat apelul pe care l-a făcut împotriva condamnării la 5 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Solicitarea a fost depusă de avocații săi, la instanța supremă.

UPDATE 5 iulie: Cererea va fi judecată la 24 septembrie, a stabilit ÎCCJ.

Noul complet de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti care vor da o soluţie – după ce unul dintre magistraţii completului anterior, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru corupţie şi celălalt, Florică Duţă, a cerut pensionarea după 6 luni de acordare a mai multor amânări – au respins, luni, ultimele 8 excepţii şi cereri invocate de avocaţii lui Voiculescu şi ai celorlalţi 8 condamnaţi, inclusiv pe cele vizând recuzarea noului complet de judecată.

Totodată, instanţa a decis extinderea sechestrului pe averea lui Dan Voiculescu şi a fiicelor sale.

Următorul termen a fost stabilit pentru 7 iulie, iar preşedintele fondator al PC a intrat în panică, fiind obişnuit cu termene mai largi şi să tărăgăneze judecarea procesului, invocând tot felul de excepţii şi cerând amânări.

Dosarul ICA se judecă de 6 ani, iar Tribunalul Bucureşti i-a condamnat anul trecut, în 26 septembrie, la câte 5 sau 6 ani de închisoare pe toţi cei 9 inculpaţi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.