Rampini produce doar electrice

Producătorul italian de autobuze Rampini, mai puțin cunoscut în România, a câștigat o licitație de la agenția de achiziții Consip pentru a furniza până la 280 de autobuze cu emisii zero.

Italienii preferă să cumpere electrice de la italieni

Contractul va intra în vigoare chiar luna aceasta, permițând administrațiilor publice să cumpere versiuni e-bus Rampini cu sau fără adaptări specifice.

Mai exact, acesta se referă la modelul Ramoni Eltron, un autobuz electric cu baterie de 8 metri. Configurațiile includ versiuni cu două sau trei uși și spațiu pentru până la 48 de pasageri. Motorul electric de 230 kW și bateria de 280 kWh permit distanțe reale de peste 200 de kilometri, potrivit lui Rampini.

Rampini s-a transformat într-o afacere axată pe vehicule electrice în 2017 și deja, la acea vreme, a câștigat un contract cu Austria. În 2019, Rampini și CaetanoBus au convenit să includă modelele celuilalt în gamele lor respective. În 2020, operatorul de transport public din Genova AMT a ales E80 de la Rampini, deoarece vehiculele erau singurele autobuze electrice din Europa care erau suficient de agile pentru a fi utilizate în centrul istoric al orașului.

Compania a prezentat la sfârșitul anului 2022 modelul Eltron ca o dezvoltare ulterioară a versiunii E80, primul său autobuz electric. Eltron prefigurează și modelul electric cu pile electrice, denumit Hydron, acesta oferind o autonomie de 450 de kilometri.
Rampini descrie Eltronul ca fiind singurul autobuz mini-electric fabricat în Italia. Vehiculele pentru licitația Consip vor fi realizate la uzina Rampini din Passignano sul Trasimeno. Administrațiile publice din Italia pot achiziționa autobuzele acestea cu sau fără personalizări specifice. Personalizarea poate include culori, echipamente suplimentare pentru scaunul șoferului și habitaclu, dispozitive de siguranță la bord și pentru pasageri, sisteme de asistență la conducere și întreținere completă.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.