Transport maritim direct Constanța – SUA, în doar 18 zile

Armatorul turc Turkon Container Line a anunțat în 21 martie, la aniversarea a 5 ani de parteneriat cu agenția de transport maritim DTS Logistic Services, că va lansa în a doua jumătate a acestui an un nou serviciu de transport maritim containerizat direct, care implică principalul port din România și anume, Constanța – Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii.

Noul serviciu va deservi săptămânal porturile New York, Norfolk și Savannah. Noutatea acestuia nu constă doar în faptul că acesta va fi unul direct, fără transborbări în porturi intermediare, ci și timpul rapid de tranzit, de aproximativ 18 zile până în New York.

Timp de tranzit rapid

Turkon Container Line și partenerul său român, DTS Logistic Services consideră că, datorită acestui nou serviciu, portul Constanța va beneficia de o creștere a volumelor de export către Statele Unite ale Americii.

În prezent, o bună parte a companiilor, în special cele care operează în Vestul României, utilizează porturile Bremerhaven (Germania) și Rotterdam (Olanda) pentru exporturile către SUA, datorită timpului scurt de tranzit, comparativ cu cel din Constanța.

“Cele două companii și-au propus să înlăture această „piedică”, fiind conștiente de necesitatea și utilitatea acestui serviciu direct și de beneficiile pe care acesta le va aduce atât celor care îl vor folosi, cât și României”, se arată în comunicatul transmis redacției.

Cinci ani de parteneriat   

Turkon Container Line este armatorul reprezentat în România în exclusivitate de DTS Logistic Services, iar în luna martie a acestui an cele două companii sărbătoresc cinci ani de la lansarea serviciului maritim care leagă România cu Statele Unite ale Americii, precum și cu alte porturi din Marea Mediterană și Nordul Europei.

Momentul ales pentru celebrarea acest eveniment nu este o coincidență, deoarece ambele companii au fost înființate în martie: DTS Logistic Services sărbătorește în acest an 12 ani de activitate, în timp ce partenerul său turc este de 22 de ani de la înființarea liniei de containere.

Turkon Container Line este unul dintre cei mai rapizi transportatori care leagă Marea Neagră de Statele Unite. Experiența și expertiza Grupului Turkon în domeniul maritim, logistic și transport reprezintă o pârghie puternică pentru servicii eficiente și neîntrerupte. Compania își construiește propria flotă în șantierul naval Sedef. Navele au un design inovativ, fiind dotate cu tehnologii de ultimă generație, prietenoase cu mediul și în același timp extrem de eficiente.  

DTS Logistic Services expediază în întreaga lume, oferind toate tipurile de transport multimodal.

Evenimentul aniversar a avut loc în cadrul Willbrook Platinum Business & Convention Center.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.