100 de ani de transport public in Bucuresti

Regia Autonoma de Transport Bucuresti implineste anul acesta 100 de ani de la infiintare,1909 fiind anul care consemneaza actul oficial de nastere al transportului public bucurestean prin constituirea “Societatii comunale de tramvaiuri Bucuresti – STB”.

Conform unui comunicat al companiei, pentru a marca acest eveniment, RATB va organiza in zilele de 18 si 19 septembrie 2009 o serie de manifestari care sa sublinieze rolul si importanta transportului public de suprafata in dezvoltarea Capitalei.

Evenimentul va debuta in ziua de 18 septembrie, la ora 9.00, cu o conferinta de presa organizata la sediul regiei din Bd. Dinicu Golescu, nr. 1, sector 1, urmata la ora 11.00 de o intalnire aniversara, la care participa reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, specialisti din transportul public din tara si strainatate, colaboratori, angajati si pensionari din RATB.

In cea de-a doua zi a manifestarilor, vom organiza, la ora 10.00, o vizita pentru specialisti si invitati la autobaza Obregia si depoul Dudesti.

Incepand cu ora 15.00, RATB va invita la o parada a tramvaielor intitulata “CARAVANA TIMPULUI”, unde veti putea admira tramvaiele cu cai, urmate de alte modele de tramvai care au circulat in Bucuresti de-a lungul timpului, parada fiind incheiata de cel mai nou model de tramvai, BUCUR LF, produs la RATB-URAC.

Traseul acestei caravane va fi urmatorul: Depoul Victoria, Bd. Iancu de Hunedoara, Sos. Stefan cel Mare, Bucur Obor, Calea Mosilor, Piata Sf. Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.