129,2 km de autostrada si 515 km de drumuri nationale, anul acesta

 

Anul acesta ar trebui sa fie gata 129,2 km de autostrada si 515,56 km de drumuri nationale, dar ramane sub semnul intrebarii finalizarea tronsoanelor de autostrada Bucuresti – Moara Vlasiei si Moara Vlasiei – Ploiesti, a anuntat, vineri, ministrul Anca Boagiu, intr-o conferinta de presa.

 

In cei aproape 130 de km de autostrada sunt incluse tronsoanele Timisoara – Arad, Medgidia – Constanta si Bucuresti – Ploiesti, dar si Ocolitoarea Arad si Centura municipiului Constanta. \”Din bugetul de stat, Guvernul a alocat CNADNR 506,54 milioane de lei pentru a continua proiectele ISPA si alti 280,5 milioane de lei reprezentand varsamintele din privatizare\”, a precizat ministrul Transporturilor.

CNADNR a reusit sa semneze contracte pe coridorul IV in valoare de circa 2 miliarde de euro si a realizat economii de aproape 600 milioane de euro, bani pe care acum ii poate folosi pentru investitii, a mai spus Anca Boagiu.

Ea a avertizat ca \”dezmatul in mentenanta pe drumurile nationale\” s-a incheiat si sunt pregatite noile contracte, \”un nou pas si o noua masura pe care am luat-o pentru a face economie la buget\”. Potrivit acesteia, statul roman nu va mai accepta nerespectarea contractelor din infrastructura si nu are intentia \”sa se uite gales la niste utilaje care nu fac nimic”.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.